Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Kara Kış Fonu’ tavsiyesi

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Kara Kış Fonu’ tavsiyesi
Dünya piyasalarında uçan enerji fiyatlarının Türkiye’ye muhtemel yansımalarına dikkat çeken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Kara Kış Fonu” tavsiyesinde bulundu.Kılıçdaroğlu, “Beşli...

Dünya piyasalarında uçan enerji fiyatlarının Türkiye’ye muhtemel yansımalarına dikkat çeken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Kara Kış Fonu” tavsiyesinde bulundu.
Kılıçdaroğlu, “Beşli Çete’nin her biri birer milyar dolar para versin” dedi, Cumhurbaşkanı’nın 13 uçağından 12’sini satmasını istedi. CHP lideri oluşturulacak fon ile elektrik faturalarının sübvanse edilmesini önerdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısındaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Kara Kış Fonu” kurma tavsiyesinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından öne çıkan satır başları şöyle:
“Hayat pahalılığı herkesin dilinde. Gencecik fidan gibi evlatlarımız, çöplerden kağıt topluyorlar. Bunların üzerine baskı kurulmaya başlandı. Bunlarda ahlak var mı? Hırsızlık, yolsuzluk yapmıyorlar, vergi cennetlerinde hesap açmıyorlar. Mazlumdan yanayız. Erdoğan sonunda ‘ben 3600’ü vereceğim’ dedi. Demek ki sözümüzü dinlemeye başladı. 3600 ek gösterge sağlanıncaya kadar her gün dillendireceğim.
Faiz lobisinin bir numaralı adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır. 128 milyar dolarda böyle gitti. Bakın daha kış gelmeden 2021’nin ilk 5 ayında 1 milyon 525 bin abonenin elektriği kesildi. Bu kış ne olacak bu hanelerde? Erdoğan, Türkiye’nin önündeki en büyük takozdur. Kendisine önerdim, süratli bir şekilde ‘Kara Kış Fonu’ oluştur. Saray’ın Yardım Fonu de ne dersen de. Kaynaklarını da gösterdim kendisine. Beşli Çete’nin her biri birer milyar dolar para versin. Çıkıp millete, ‘5 milyon doları beşli çeteden aldım. Ben de 13 uçağımdan 12’sini satacağım. Ben de fakirin, fukaranın yanında duracağım’ diyeceksin. Vergi cennetlerinden gelen para var. Bunları ‘bilmiyorum’ diyebilir. O zaman bana bir telefon edeceksin. ‘Eyy Kılıçdaroğlu’ ya da ‘Bay Kemal şu listeleri bana gönder’ diyeceksin. Söz veriyorum yarım saat içinde sana göndereceğim.”