Kılıçdaroğlu’ndan ‘güvenlik zirvesi’ tepkisi: Paralel yapı inşa edip partileştirmişsiniz

Kılıçdaroğlu’ndan ‘güvenlik zirvesi’ tepkisi: Paralel yapı inşa edip partileştirmişsiniz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna krizi için Beştepe’de topladığı güvenlik zirvesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Güvenlik zirvesi hangi yasaya dayanıyor? Güvenlik...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna krizi için Beştepe’de topladığı güvenlik zirvesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Güvenlik zirvesi hangi yasaya dayanıyor? Güvenlik zirvesinin hukuki bir temeli var mı? Güvenlik zirvesi diye bir kuruluş hiç hatırlamıyorum” dedi.

“Eğer zirve devletin bir zirvesi ise bunun kurumu var MGK” diyen Kılıçdaroğlu, “Bunun toplanması gerekir evet. Ama siz bu kurumu bir tarafa bırakıp bir paralel yapı inşa ediyorsanız ve o inşa ettiğiniz o paralel yapıyı partileştirmişseniz ciddi bir sorunumuz var demektir!” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin parti sözcüsü kalkar da bu konuda devlet adına nasıl konuşur ya! Ben devletin bu duruma düşürülmesinden büyük üzüntü duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Zamlar geri alınıncaya kadar elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklayan CHP lideri, KDV düzenlemesiyle ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu, “KDV’yi sıfırla kardeşim en azından bahara kadar. Haziran ayına kadar sıfırla. O zammı bir parça daha indir. Eğer bunu yaparsa protestomu kaldıracağım” ifadelerini kullandı.

Önceki gün Ankara Bilkent Otel’de 5 muhalefet partisinin liderleriyle imza attıkları Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni imza töreni hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “Hukuk olmadığı takdirde hiç kimse geleceği göremez. İlk adımın hukuk ve demokrasi olması son derece önemlidir” sözlerini kaydetti.