Kılıçdaroğlu’ndan hukukun üstünlüğü çağrısı

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 21, 2022 / 11:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Elazığ’daki grup toplantısında İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davanın hakimine ‘hukukun üstünlüğü’ çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Buradan o hakime sesleniyorum: Yargı için yüz karası olmak istemiyorsan hukukun üstünlüğüne göre karar vereceksin, Saray’ın talimatına göre değil” dedi.

31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İmamoğlu’nun davası 21 Eylül’e ertelenmişti. İmamoğlu›nun ‹iktidarın manipülasyonla kazanamadığı seçimi, YSK kararıyla iptal ettirerek kazanmak istediği’ yönündeki ifadeleri üzerine hakkında dava açılmıştı.

Kılıçdaroğlu, “HSK’da görevli olanlara sesleniyorum. Size söylenmeyen bir sözü kimin talimatıyla üstlendiniz? Ben sizin meşrebinizi gayet iyi biliyorum. Sizin adaletsizliğinizi de gayet iyi biliyorum. Aynı zarfın içine 4 tane pusula koyacaksın, biri doğru değil üçü doğru… Nerden biliyorsun? Onlara ‹Bunu yapan hakim değil çetedir’ dedim. Hakimi değiştiriyorlar. Buradan o hakime de sesleniyorum. Yargı için yüz karası olmak istemiyorsan vicdanına göre karar vereceksin, talimata göre değil. Bu konuda uzman raporu da var ama o hakimi değiştirdiler” dedi.

6’lı masada çatlak olduğuna ilişkin iddialara da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Öyle kavga mavga, bunların hepsi faso fiso. İnanmayın bunlara. 6 liderin tek hedefi var bu ülkeye huzuru, barışı, demokrasiyi, adaleti getirmektir” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top