Kılıçdaroğlu’ndan iktidara: ABD üslerini kapatın

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara: ABD üslerini kapatın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “NATO’dan çıkarız” açıklamasından hareketle iktidara, “Türkiye’deki ABD askeri tesislerinin kapatılmasını Meclis’e getirin” çağrısında...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “NATO’dan çıkarız” açıklamasından hareketle iktidara, “Türkiye’deki ABD askeri tesislerinin kapatılmasını Meclis’e getirin” çağrısında bulundu.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında, “Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır” açıklamasını yapmıştı.

Dün akşam Bahçeli’nin sözlerine sosyal medya hesabından yanıt veren Kılıçdaroğlu, şu paylaşımda bulundu:
“Bahçeli de NATO’dan çıkmayı önermiş. NATO, Türkiye için gereklidir ancak iktidar olarak ne kadar samimiler görmek isterim. ABD Yunanistan’ı üslerle doldurdu. Hedefleri net. Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis’e, Kuvayı Milliye ruhuyla destekleyeceğiz. Biz neoliberalizme karşı olduğumuz kadar toprağımızda yabancı askere de karşıyız. Gerekeni yapmaya hazırız. Peki siz hazır mısınız iktidar sahipleri? Bu da sizin samimiyetinizin turnusol kağıdı olsun. CHP hazırdır, bekliyoruz.”