Kılıçdaroğlu’ndan Washington Post’a taziye ziyareti

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 14, 2022 / 12:53

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın çalıştığı Washington Post gazetesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, ziyaretinde 1982 yılından bu yana gazetede görev yapan yazı işleri müdür yardımcısı Pulitzer ödüllü gazeteci David Hoffman ile görüştü. Kılıçdaroğlu, paylaştığı Twitter mesajında, “Cemal Kaşıkçı, Washington Post’un değerli bir yazarıydı. Kaşıkçı cinayeti İstanbul’da Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda işlendi. Bu korkunç cinayet ile yalnızca fikir özgürlüğü değil insanlık da büyük yara aldı” diye yazdı.

CHP lideri mesajına, “Türkiye’de işlenen bu cinayetin davasının Suudi Arabistan’a devredilmesi, Türkiye’nin egemenlik haklarına yapılmış büyük bir hakarettir. Kendi topraklarımızda bu cüret gösterilebilmiştir. Şu çok açık ki hem Türkiye hem ABD, petro-dolarlar karşısında demokraside sınıfta kaldı” diye devam etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Petro-dolarlarla insan öldüren prenslerin olduğu bir düzeni reddediyoruz. Türkiye’de insan hakları ve özgürlükleri tam anlamıyla tesis edeceğiz, itibarlı bir adalet sistemine kavuşacağız. Cemal Kaşıkçı’nın hatırasının önünde, bunun sözünü bir kez daha veriyorum” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki adresi Şimdi Arap Dünyası İçin Demokrasi (DAWN) adlı düşünce kuruluşu oldu. DAWN, 2018 yılında Cemal Kaşıkçı tarafından kurulmuştu.

WP muhabirinden Kılıçdaroğlu yorumu
Washington Post muhabiri Vanessa H. Larson, gazete binasının önünde karşıladığı Kılıçdaroğlu ile ayaküstü Türkçe sohbet etti. Ziyarete ilişkin fotoğraf paylaşan Larson, “Washington Post binasına, halk adamı karakteriyle uyumlu olarak, araçlarla değil, kafilesiyle birlikte yürüyerek geldi” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top