Kılıçdaroğlu’nu suçladı komutanlar alkışladı

Kılıçdaroğlu’nu suçladı komutanlar alkışladı
AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arifiye’de BMC’nin işlettiği Tank Palet Fabrikası’nda yeni nesil Fırtına obüsleri teslimat töreninde konuştu. Erdoğan, 50 milyon dolarlık yatırım karşılığında bedelsiz olarak özelleştirilen...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arifiye’de BMC’nin işlettiği Tank Palet Fabrikası’nda yeni nesil Fırtına obüsleri teslimat töreninde konuştu. Erdoğan, 50 milyon dolarlık yatırım karşılığında bedelsiz olarak özelleştirilen Arifiye’deki Tank-Palet Fabrikası’nın satılmadığını iddia etti, fabrika Katar ordusu ile ortak olan BMC’ye devredildiğinde karşı kampanya yürüten CHP lideri Kılıçdaroğlu’na gönderme yaparak “Fabrikayla ilgili hiçbir iddiaları tutmayanlar yarım ağızla da olsa bir özür dileme erdemi göstermediler” dedi. Fabrika, Koç Grubu’nun kazandığı yerli tank projesinin iptal edilmesinin ardından Altay tankı yapımı karşılığında Katar ile yüzde 50 ortaklık kuran BMC’ye bedelsiz devredilmişti.

KILIÇDAROĞLU ELEŞTİRİSİNE KOMUTANLARDAN ALKIŞ
“Birilerinin ‘Ona buna satıldı’ diyerek iftiralarına neden olan Arifiye Bakım Fabrikası ordumuzun ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor” diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu şu sözlerle hedef aldı:
“Sıradan işletme devir işlemini çarpıtarak sermaye düşmanlığı yapanlar, bugün Amerika’dan İngiltere’ye, oradan Almanya’ya kapı kapı dolaşarak, benzin istasyonlarındaki afedersiniz restoranlarda, oralarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor. Biz ise yerli ve milli olarak, kendi mühendislerimizle, kendi işçilerimizle, işte bu dev eserleri hizmete koyuyoruz.”

Erdoğan’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı bu konuşmasını salondaki Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları alkışladı.