Kılıçdaroğlu’nun çok özel konuğu

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 5, 2020 / 04:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen sene Ankara’daki cenaze töreninde saldırıya uğradığı şehit Yener Kırıkcı’nın babası Mustafa Kırıkcı ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezi’nde ağırladığı baba Kırıkcı, “Oğlumun cenaze namazını bile kıldırmadılar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Nisan 2019’da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan piyade er Yener Kırıkcı’nı Ankara Çubuk ilçesindeki cenaze töreninde bir grubun linç girişimine uğramış, sığındığı bir evde uzun süre mahsur kalmıştı.
Kılıçdaroğlu 14 ay sonra şehidin babası Mustafa Kırıkcı’yı CHP Genel Merkezi’nde ağırlarken, görüşme talebinin baba Kırıkcı’dan geldiği öğrenildi. Yaşanan olayla ilgili üzüntülerini dile getiren şehit babası Kırıkcı, saldırının kendi aileleriyle bir ilgisinin olmadığını, dışarıdan geldiklerini söyledi. Kırıkcı’nın, “Anadolu’da cenaze evine, düğün evine gelenlere böyle mi yapılır, biz iltifat ederiz. Siz bizim acı günümüze gelmişsiniz. Benim oğlumun cenaze namazını bile doğru düzgün kıldırmadılar” diye sitem ettiği öğrenildi.
Kılıçdaroğlu’nu Çubuk’taki evlerine davet eden Kırıkcı, dayısının da şehit olduğunu, oğlu ve dayısının bulunduğu mezarlıkta su sorunu yaşandığını belirterek bu konuda yardım istedi. Kılıçdaroğlu bu konuları Mansur Yavaş ile görüşeceğini belirtirken, Kırıkcı ve Kılıçdatoğlu saldırıdan sonra ilk kez görüşmüş oldu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top