Kılıçdaroğlu'nun katıldığı "Mevzular Açık Mikrofon"un LED ekranda yayımlanmasına bir yasak daha

Kılıçdaroğlu'nun katıldığı "Mevzular Açık Mikrofon"un LED ekranda yayımlanmasına bir yasak daha
YouTube kanalı BaBaLa TV'de yayımlanan "Mevzular Açık Mikrofon programının, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bölümünü yayımlamak için Antalya Muratpaşa'da kurulan LED ekran, AKP...

YouTube kanalı BaBaLa TV'de yayımlanan "Mevzular Açık Mikrofon programının, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bölümünü yayımlamak için Antalya Muratpaşa'da kurulan LED ekran, AKP ilçe yöneticisinin başvurusu üzerine ilçe seçim kurulu kararıyla kaldırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İlçe seçim kurulunun kararına yaptığı itiraz, Antalya İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi.

İlçe Seçim Kurulu kararında, “… plakalı reklam aracının seçim sonuçlanıncaya kadar propaganda yasakları kapsamında propaganda yayınlarının yasaklanmasına ve ruhsat sahibine Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile bilgi verilmesine oy çokluğu ile karar verildi” denildi.

Karara karşı çıkan CHP ve İYİ Partili üyeler, yayının propaganda içermediğine işaret etti. Karşıoyda, “Kamu oyunun üstün yararı gözetilerek, gerçeklere ulaşmasını sağlamak amacıyla sadece bilgilendirme amacıyla kullanılmakta olup, seçime yönelik bir propaganda enstrümanı olarak değerlendirilmesi kararına katılmıyoruz” gerekçesi öne sürüldü.

Programın dev ekranda yayımlanmasına Bursa'da da yasak getirilmişti.