Kılıçdaroğlu’nun Türkiye vizyonu

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye vizyonu
GELİŞMİŞ DEMOKRASİ, ÜRETEN TÜRKİYE, GÜÇLÜ SOSYAL DEVLET, LİYAKATCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de Ege Sanayicileri ve İş insanları Derneği’nin toplantısına katıldı, sanayicilerin sorularını yanıtladı. ...

GELİŞMİŞ DEMOKRASİ, ÜRETEN TÜRKİYE, GÜÇLÜ SOSYAL DEVLET, LİYAKAT

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de Ege Sanayicileri ve İş insanları Derneği’nin toplantısına katıldı, sanayicilerin sorularını yanıtladı.  Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda gelen bir soruya Kılıçdaroğlu,  "Güçlendirilmiş parlamenter sistem diye ortak bir söylememiz var. DEVA ve Gelecek partilerinin başkanları da bundan söz ediyor. Söylem birliğimiz var ama şöyle bir çalışma yapıyoruz; her partinin genel başkan yardımcısı görevli. Bunu 1,5 sayfayı aşmayan bir metne dönüştürüp partilerin ortak hedefi diye kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyoruz. DEVA ve Gelecek, ittifak içinde yer alır mı kendi tercihleri ama belli konularda ortak söylemi geliştiriyoruz" dedi.

“Cumhurbaşkanı olarak seçeceğimiz kişi olağanüstü yetkilere sahip olacak” diyen CHP lideri, “Nefsine hakim olan bir cumhurbaşkanı olması lazım. Bu yetkiyi aldığında 'devretmiyorum' derse her şey karışır. Topluma güven verecek. Zaman içerisinde güçlendirilmiş parlamentoya geçmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

'4 TEMEL VİZYON'

Türkiye'nin çağdaş uygarlığı yakalaması için 4 vizyonu olması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Vizyonumuzun birinci kuralı gelişmiş demokrasidir. Demokrasisi gelişmiş bir ülke haline gelmezsek büyümeyi unutun. Can ve mal güvenliği yoksa yabancılar neden gelsin? İkinci vizyon üreten Türkiye. Türkiye'nin her alanda üretmesi lazım. Her şeyi ithal eder hale geldik. Konya'dan küçük Hollanda 10 katı tarım ürünü ihracatı yapıyor. Demokrasimizi değiştirdik, yargı bağımsızlığını sağladık, devlet yaptığı harcamaların hesabını millete veriyor diyelim. Ancak üçüncü bir vizyon olmazsa yine olmaz. Güçlü bir sosyal devlet. Eğer bunu kuramazsınız barışı sağlayamazsınız. Hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı bir Türkiye inşa etmek zorundasınız. Dördüncü vizyon sürdürülebilirlik. Sürdürülebilirlik sağlayacak en önemli aktör devletin kendisi ve içindeki liyakatli kadrolardır. Yangın çıkmış, yangını söndürelim mi diye talimat bekliyorlar. Liyakati yok edersek devlet bu hale düşebilir”