Kimin eli kimin cebinde

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 6, 2021 / 11:11

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla Türkiye’nin gündemini uzun süredir işgal eden Paramount Otel’in yeni kiracısının Albayrak Yayın Holding AŞ’nin hissedarlarından Kazım Albayrak olduğu iddia edildi. Karar Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur ve İzmirli gazeteci Seher Yaşayacak, otelin Albayraklara nasıl geçtiğini ayrı ayrı yazdı. Oğur, şirketin Albayrak’a ait olduğuna ilişkin İstanbul Ticaret Odası ( İTO) belgesini de paylaştı.
Gazetecilerin kaleme aldığı iddialara göre, otelin işletmesi, 2 Mart 2021’de “Free Petrol Ürünleri Pazarlama Limited” şirketine geçiyor. Şirket Kazım Albayrak’ın hissedarı olduğu Platform Turizm’in adresinde kuruluyor. Oteli işletmek için Orman Bakanlığı’na ve Orman Genel Müdürlüğüne izin başvurusunda bulunan şirket için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 24 Mart 2021’de bir inceleme raporu hazırlayarak Bakanlığa gönderiyor. Raporda Unico Sigorta (Sezgin Baran Korkmaz’a ait) şirketinin yeni kiracısının Free Petrol Ürün olduğu belirtiliyor.
Sedat Peker, Paramount Otel’e, kara para akladığı iddiasıyla Avusturya’da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz tarafından el konulduğunu ileri sürmüştü. Peker, Ekba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu’nun çok sayıda ünlü ile siyasiyi de otelde “misafir” ettiği öne sürmüştü. Ekşioğlu’nun otelle resmi hiçbir bağı bulunamamıştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top