Kimler eşimi ve çocuklarımı öldürdü?

Kimler eşimi ve çocuklarımı öldürdü?
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından Şenyaşar ailesinden Esved Şenyaşar ve oğlu Adil Şenyaşar’ın hastanede öldürülmesiyle ilgili...

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından Şenyaşar ailesinden Esved Şenyaşar ve oğlu Adil Şenyaşar’ın hastanede öldürülmesiyle ilgili dava Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Davanın ilk duruşmasını HDP ve CHP’li vekiller ile bölge baroları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi izledi. Duruşmaya, vekaleti olan avukatlar, mağdur ve müştekiler ile birinci dereceden yakınları ile milletvekillerinin dışında kimse alınmadı. AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ise korumalarıyla adliyeye geldi. Duruşma için adliye çevresinde ve içinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Mahkeme heyeti, Şenyaşar ailesinin müdahillik talebini kabul ederken, baroların suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle müdahillik taleplerinin reddine karar verdi.

EMİNE ŞENYAŞAR’DAN TEPKİ
Tutuklu sanıkların SEGBİS ile savunma yaptığı esnada Emine Şenyaşar, sanıkların suçtan kurtulmaya çalıştıklarını ifade ederek, “O zaman kimler benim eşimi ve çocuklarımı öldürdü?” diye sordu. Tutuksuz sanıklar da söz alırken, hiç biri suçlamaları kabul etmedi.

Duruşma 1 saatlik aranın ardından müştekilerin beyanlarıyla başladı. Kürtçe konuşan Emine Şenyaşar, olay gününü anlatarak, “Bütün kanıtlar siz de açığa çıkarmıyorsunuz… Benim oğlumu kim öldürmüş, katil kimdir kayıtlarda var. Kayıtları ortaya çıkarın” dedi.

15 MART’A ERTELENDİ
Sanık avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Mart tarihine erteledi.