Kimse başıma silah dayamadı

Kimse başıma silah dayamadı
Oyuncular Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanmalarına başlandı.Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya sanık Metin Akpınar ve avukatları...

Oyuncular Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanmalarına başlandı.
Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya sanık Metin Akpınar ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı katıldı. Sağlık sorunlarını ve Kovid-19 salgınını gerekçe göstererek duruşmaya gelmeyen Müjdat Gezen'i ise avukatları temsil etti.
Akpınar duruşmada “Programda söylediğim sözler baskı altında olmadan, özgür irademle söylediğim sözlerdir. Gençliğimden itibaren yaşamımı sanata adadım. Bu programda da sanattan bahsettim. Ayrıca demokrasiden ve demokrasiye bizi götüren aşamalardan bahsettim. Doğrudan Cumhurbaşkanı'na yönelik, onu hedef alan bir söz söylemedim. Beraatime karar verilmesini talep ederim” ifadelerini kullandı.
Mahkeme, sanık Metin Akpınar'ın duruşmalardan vareste tutulma talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.