KİMSE İNANMIYOR AMA AÇLIK SOKAKTA

KİMSE İNANMIYOR AMA AÇLIK SOKAKTA
Her geçen gün kötüye giden ekonomi, pandeminin de etkisiyle yurttaşın belini büktü. Hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar gerilediği Bingöl’de, vatandaşlar bir marketler zincirinin reyonundan kalan sebze ve meyveleri toplarken...

Her geçen gün kötüye giden ekonomi, pandeminin de etkisiyle yurttaşın belini büktü. Hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar gerilediği Bingöl’de, vatandaşlar bir marketler zincirinin reyonundan kalan sebze ve meyveleri toplarken görüntülendi.
Yenidoğan Mahallesi’nde meydana gelen olayın görüntüleri, çevredeki yurttaşlar tarafından çekildi. HDP Bingöl Belediye Meclis Üyesi Ferhat Yıldırım, görüntülere “İnsanlığın bittiği an” diyerek tepki gösterdi. Geçen günlerde de Kayseri’de eksi 4 derecede ucuz elma kuyruğunda bekleyen vatandaşlar, “Bu kuyruk yokluk kuyruğu” diyerek tepki göstermişti.
KENDİM BİTTİM, KARDEŞİMİ DE BİTİRDİM
Ödenmeyen alacakları için 10 gündür eylem yapan Kayı İnşaat işçilerinden Abdülsamet Kete ise yaşadığı geçim sıkıntısını, “Süreçte, kardeşim yeni evlenmişti ondan altın aldım. Çocuklarımın masraflarını karşılayamıyorum, kendimi bitirdiğim gibi kardeşimi de bitirdim, onu da perişan ettim” sözleriyle dile getirdi. Ellerindeki arabuluculuk sözleşmeleriyle, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde Bakan Selçuk’a seslenen işçiler, “Neden hakkımızı aramıyorsunuz?” diye sordular.
SANATÇI ÇİĞ KÖFTECİ OLDU
12 yıl boyunca düğünlerde şarkı söyleyerek geçimini sağlayan ve Avrupa’da da bir albüm çıkaran müzisyen Serdar Örnek’in yaşadığı da pandeminin ağır koşullarını gözler önüne serdi. Mesleğini bırakmak zorunda kalan Örnek, çiğ köfte dükkanı açarak geçimini sağlamaya başladı. Örnek, “Pandemi bizi perişan etti” diyerek isyan etti.