‘Kimse korkmasın konuşsun Silivri soğuk değil’

‘Kimse korkmasın konuşsun Silivri soğuk değil’
‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçlamasıyla gözaltına alınıp ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, Silivri Cezaevi’nde avukat Tugay Bek ile görüştü.Evrensel’e...

‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçlamasıyla gözaltına alınıp ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, Silivri Cezaevi’nde avukat Tugay Bek ile görüştü.

Evrensel’e konuşan Avukat Bek, Kolivar’ın “Ben sadece kendi milletime değil hiçbir millete aptal demem. Benim üzerimden gündem değiştirdiklerini düşünüyorum. Benden önce tutuklanan insanlar da haksız yere tutuklandı, tweet attığı, konuştuğu, şarkı söylediği için. Ben de bu hukuksuzluk silsilenin bir parçası oldum. Ama kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar, ama hiç soğuk değil. Benim evde kalorifer yanmıyor burada yanıyor” dediğini aktardı.

“Rizeliyim, Kasımpaşa’da yaşadım” diyen Kolivar, “Geçen mart ayında birisi cumhurbaşkanın diplomasından bahsetmiş ben de ‘Olsa dükkan senin’ demişim. Bu ‘hakaret’ dedikleri. Diploması yok demek ne zaman hakaret oldu? Ya, o benim kapı komşum, insan kapı komşusunun diploması olup olmadığı bilmez mi?” ifadelerini kullandı



12 DEFA ANJİYO OLDU, ŞEKER HASTASI…
Kolivar’ın sağlık sorunları olduğunu da paylaşan Bek, “12 defa anjiyo olmuş, bypass ameliyatı olmuş. Şeker hastası. 3 gündür insülin kullanamıyormuş. Bugün verileceği söylenmiş ancak henüz verilmemişti biz görüştüğümüzde” dedi.

Bek, Kolivar’ın “Ben neye göre yargılanıyorum, anayasaya göre mi, Cumhurbaşkanının anayasasına göre mi?” diye sorarak duruma tepki gösterdiğini aktardı.

Kolivar’ın avukatı Bilge Çiftçi ise akşam saatlerinde katıldığı canlı yayında Tugay Bek’in aktardığı sözlerin çarpıtırıldığını, Kolivar’ın bu ifadeleri kullanmadığını iddia etti.