KİPTAŞ ve İBB’nin bina bina depreme dayanıklı ev dönüştürme kampanyası: Mahalle aralarına giriyoruz

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 15, 2022 / 12:39

İBB Şehircilik Grubu şirketleri KİPTAŞ, İstanbul İmar AŞ ve BİMTAŞ tarafından kurulan “İstanbul Yenileniyor” Platformu’nun ilk kez Kadıköy’deki Özden Apartmanı’nda başlattığı dönüşümün inşaat çalışmaları devam ediyor. İstanbul’daki “150 Günde 150 Proje” programı kapsamında Özden Apartmanı önünde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’un ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın da “Tek Yapı Dönüştürme Projesi, Tanıtım ve Temel Atma Töreni” dün yapıldı.

KİPTAŞ, ilk kez mahalle arasına girerek tek yapıları, dönüştürmeye başlıyor. Deprem riski altındaki konutlarını yenilemek isteyen İstanbullular, platforma başvurarak talepte bulunabiliyor, ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti alabiliyor, binalarını yenileyebiliyor.

KİPTAŞ ve İBB, İstanbul’u depreme hazırlamak ve kentin dayanıklılığını artırmak için İstanbul Yenileniyor Platformu kapsamında gerçekleşen temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, artık mahalle aralarına da girileceğini söyleyerek “Deprem meselesinin siyaseti ve siyasi propagandası olmaz” dedi. İmamoğlu, deprem koordinasyon merkezi kurulması için çağrı yaptı. İmamoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

• Her türlü garantiyi ortaya koyabilecek kurumumuzun genel müdürlerine söyledim. 200-300 tane şantiye istiyorum İstanbul’un sokaklarında dedim. Yapabilir miyiz? Yapabiliriz. 1 sene içerisinde yapmalıyız. Bu gerçekten en büyük madalyamız olur.

• Bizi yüzde 35 ve 40’a yakın insan binalarını kontrol ettirmeye sokmadılar. Normalde bir araştırma yapıyoruz deyip 99 öncesinde yapılmış binalara giremedik. Vatandaşlarımız bununla yüzleşmek istemiyor. Bunu çözmek zorundayız, o bakımdan bu duyarlılığa vatandaşlarımızı bekliyoruz. Gerçekten depreme dayanıklı yeni ve nitelikli binalara temel atmak istiyoruz. Ve bu işin partisi yok. Bu işin siyaseti yok, bu işin A B C partisi ilçe başkanı diye bir şey yok. Bu işin bakanlığı da yok. Bakanlıkla da bir araya gelmeye hazırız.

• Sadece şu konuda sitemim var. Deprem meselesinin siyaseti ve siyasi propagandası olmaz üzerinden gelin İstanbul’da bütünlükçü yapıyla deprem koordinasyon kurulu, merkezi anlayışla kararların hızlı alındığı bir sistemden bahsediyoruz. Aynı AFAD gibi. İstanbul’un yenilenme meselesini de bir çatı altında toplayalım. Gelin, hep birlikte bunu yapalım bu süreci beraber geliştirelim, büyütelim. Kentsel dönüşüm deyince vatandaşımızın aklına devletimizin gücü, ciddiyeti ve şefkati gelsin. Kentsel dönüşün deyince tüyleri diken diken olmasın insanların. Acaba ne oluyor, binamız elden mi gidiyor demesin. Af edersiniz kim çalıyor, çırpıyor demesin.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top