Kira artışı sınırlandı, peki ya diğerleri?

Kira artışı sınırlandı, peki ya diğerleri?
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair geçici...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair geçici hüküm Borçlar Kanunu’na Adalet Komisyonu’nda eklenecek” dedi. Kiraya sınır getiren geçici düzenleme akşam saatlerinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Bozdağ, “Kiracı ve ev sahibinin hukukuna halel vermeden ikisinin de belli bir fedakârlıkta bir noktada durmasına da özen gösterdik” dedi.

Tayyar'dan Tepki
AKP MKYK üyesi eski vekil Şamil Tayyar, sosyal medyada bir soru üzerine “MKYK üyesi olarak haberimiz yok” dediği kira sınırlaması için “Karar gözden geçirilmeli” tepkisini ortaya koydu:

“Fahiş kira artışı mutlaka önlenmeli. Artışa sınır koymak gerekiyorsa, ölçüt, TÜFE gibi nesnel olmalıdır. Enflasyonun %73.5 olduğu ortamda %25’lik keyfi sınır, yeni sorunlar üretir. Kayıt dışılık artar, daha kötüsü sosyal ihtilaflar doğar.”

KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt: %25 sınır, yeni krizlere yol açar
KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıkladığı kira artış oranına yönelik düzenlemeyi eleştirdi. Kurt, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kira artışına %25 sınırı’ uygulanamaz! Fahiş artışlar zaten ciddi sorunlara yol açtı. Bu uygulama ile davalar artar. Ev sahipleri kiracıları çıkartmak için farklı yöntemlere başvurur. Yeni krizlere yol açar” ifadesini kullandı.