Kirada açık artırma dönemi başladı

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 8, 2021 / 09:45

Türkiye gayrimenkul bedelleri artışında son 5 yılda tüm OECD ülkeleri arasında yüzde 157 artışla ilk sırada yer alırken özellikle İstanbul’da aşırı talep gören lokasyonlarda ev kiralamada açık artırma yöntemi devreye girdi.
Dünya gazetesine konuşan emlakçılar, açık artırmanın daha çok yabancılara yönelik uygulandığını söyledi. Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, “Eldeki konutu en iyi rakama vermek önemli olduğu için talep ileten kişiler listeye alınıyor. Daha sonra örneğin başlangıç fiyatı 3 bin TL ise kişiler sırasıyla aranıp 3 bin 200 TL teklif alınınca bir sonraki kiracı adayı aranıp, ‘Siz ne kadar veriyorsunuz?’ denilerek 4 bin TL’ye kadar çıkarmak için açık artırma usulü yöntem kullanılıyor. Arzın kısıtlı olmasının piyasaya getirdiği bir durum” dedi.

AB ÜLKELERİNDE YÜZDE 7,3’LÜK ARTIŞ

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ülkelerinde 2021 yılı ikinci çeyrek konut fiyatlarına ilişkin verileri yayımladı. Buna göre, AB’de konut fiyatları 2021’in ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 2,7, 2020’nin aynı dönemine göre de yüzde 7,3 arttı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top