Kirada sabit oran formülü

Kirada sabit oran formülü
Fahiş kira artışlarına yönelik üzerinde çalışılan düzenlemenin ayrıntıları belli oluyor. Bir hafta 10 gün içinde Meclis’e gelmesi beklenen düzenleme geçici olacak. Kira artış oranı konusunda sabit oran uygulamasına gidilecek.Adalet...

Fahiş kira artışlarına yönelik üzerinde çalışılan düzenlemenin ayrıntıları belli oluyor. Bir hafta 10 gün içinde Meclis’e gelmesi beklenen düzenleme geçici olacak. Kira artış oranı konusunda sabit oran uygulamasına gidilecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Oran üzerinden bir belirleme yapacağız, miktar üzerinden değil. Tabii bu geçici bir düzenleme olacaktır, onun da altını çizeyim, o süre bittikten sonra eski hale tekrar devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

AKP lideri Erdoğan ‘müjde’ diye duyurduğu konut kredisini açıkladıktan sonra yükselişe geçen kiralarda daha da artışlar yaşanmıştı.

NTV’den Ahmet Ergen’in haberine göre, fahiş olarak değerlendirilen kira artışına çözüm için atılacak adım geçici olacak.

Enflasyonda bir miktar daha yükselişin yaşanabileceği bunun da kanuni artış oranlarını bile yüksek tutacağı düşüncesiyle buraya bir sınır getirilmesi planlanıyor.

TÜFE’den ayrıştırılmış veya TÜFE’ye bağlı olsa bile sınırlandırılmış bir artış oranı geçerli olacak.