KİRALAYAMIYORSAN SATIN AL

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 10, 2022 / 06:04

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öğrencilere ev satın alma konusunda seslenen videoya tepki gösterdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından bir üniversite öğrencisinin öğrenimi sırasında TOKİ’den ev satın aldığını anlattığı bir video yayınladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bugün öğrenciye açıkça ‘Kiralık ev bulamıyorsanız evi satın alın’ demektedir” ifadelerini kullandı.

HER ZAMAN DAHA DA KÖTÜ BİR SÜRPRİZ

Bakan Kurum’un, “Mehmet Ali kardeşimize bir kulak verin” ifadeleriyle paylaştığı videoya ilişkin açıklama yapan CHP’li Gökçen, “Gençlerin yurt bulamadığı, bin bir gayretle kiralık ev aradığı, ev bulamayıp okula gelememekten korktuğu bir dönemde ben de merak edip izledim. İktidarın şu konuda hakkını teslim etmek lazım: Her zaman daha da kötü bir sürprizle karşımıza çıkabiliyorlar” dedi.

Gökçen Fransa Kraliçesi Marie Antoinette’i hatırlatan açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Bu tam bir ‘Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler’ vakasıdır. Gençlerin otobüs bileti bulamadığı için memleketinde ailesini göremediği, dışarı çıkıp arkadaşlarıyla içeceği bir kahvenin bile hesabını yapmak zorunda olduğu, günde üç öğün yemenin lüks sayıldığı bir dönemde aklımızla alay ediyorlar.20 yıldır yurt sorununu ısrarla çözmeyen anlayış, genç yoksulluğunu derinleştirmekte, gençleri bilinçli olarak tarikat ve cemaatlere muhtaç etmektedir. İktidarımızda gençlerin güvenle ve insanca koşullarda kalabileceği yurtları inşa edeceğiz. İktidarımızda TOKİ, bu tür halkla dalga geçen reklamlarla uğraşmak yerine yurt sorununu çözecek. Bir yıl içinde 2 ya da 3 kişilik odaları olan, internet, sıcak su ve güvenlik sorunu olmayan yurtlar inşa edeceğiz.”

BAKAN KURUM NE DEDİ?

Gençlere video ile seslenen Bakan Kurum, bir süre sonra ise yeni bir paylaşım yaptı. 13 Eylül tarihini bekleyin diyen Bakan Kurum, sosyal konut projesine dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde; Gençlerimize (Bu ilk kez olacak) Emeklilerimize Engellilerimize Şehit yakınları-gazilerimize özel kontenjan ayırıyoruz. Vatandaşlarımız uygun fiyatlarla ev sahibi olabilecek. 13 Eylül’ü bekleyin.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top