Kırklareli’de ev ve arsa fiyatları arttı

Kırklareli’de ev ve arsa fiyatları arttı
Türkiye’de deprem riski bulunmayan iller arasında gösterilen Kırklareli’de, ev ve arsalara yoğun talep oluştu. Lüleburgaz, Babaeski ve Vize ilçelerinde ev ile arsa fiyatları 3’e katlanırken, kentte kiralık daire sıkıntısı...

Türkiye’de deprem riski bulunmayan iller arasında gösterilen Kırklareli’de, ev ve arsalara yoğun talep oluştu. Lüleburgaz, Babaeski ve Vize ilçelerinde ev ile arsa fiyatları 3’e katlanırken, kentte kiralık daire sıkıntısı başladı.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Olası deprem senaryoları gündemde. Onun dışında da buraya talepler söz konusu. Bizim 1-2 yıl öncesine kadar 7-8 bin konut fazlamız vardı. Hepsi satıldı, kirada boş yer bulunmuyor. Kiralar birkaç kat yükseldi. 83 bin nüfuslu küçük bir şehiriz. Birdenbire hormonlu bir büyüme ile karşı karşıya kalırsak; mevcut sorunlarımız içinden çıkılmaz hal alan bir yumağa dönüşür. Devletin bu konuda bir politika üretmesi lazım” dedi.

Kırklareli’de 20 yıldır emlakçılık yapan Fatih Türköz de İstanbul’dan bölgeye yoğun bir talep olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Hiçbir zaman, böyle bir talep görmedik. Yaklaşık 20 yıldır sektördeyiz. İstanbul bölgesinden özellikle bu bölgeye yoğun bir talep var. Afet bölgesinden de bir talep görüyoruz. Trakya, toprakları zaten zamanında peyderpey satıldı ve bu talebi de karşılayamıyoruz. Kiralık ev kalmadı. Satılıklarda da günbegün enflasyon sonucunda fiyatlar artmaya başladı.”