Kirli oyun

Kirli oyun
Organize suç örgütü hükümlüsü Sedat Peker’in AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski eşi eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban ve eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu...

Organize suç örgütü hükümlüsü Sedat Peker’in AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski eşi eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban ve eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile ilgili paylaştığı iddialar bu kez siyasette büyük yankı buldu.

Muhalefet partilerin bu iddiaları suç duyuruları ile yargıya taşıması üzerine iktidar bloğu da sessizliğine son verdi.

ERDOĞAN: BU REZİLLİĞE İZİN VERMEYECEĞİZ
Yeni adli yılın başlaması nedeniyle bugün Yargıtay’da düzenlenen açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sedat Peker’in ifşaatları
hakkında isim vermeden yorumda bulundu.

Erdoğan, ‘‘Çalışmalarımızı yürütürken geç gelen adalet, adalet değildir sözünü aklımızdan çıkarmıyoruz. Buna karşılık birileri maalesef ülkemizin adalet sistemini suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban etmek için çalışıyor. Böyle bir rezilliğe asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkede herkes mücadelesini hukuk ve en önemlisi ahlak kuralları çerçevesinde verecektir. Her tahrik, her söylenti ülkemize yapılmış en büyük kötülüktür’’ dedi.

Cumhurbaşkanı, 2015 yılında eşi Emine Erdoğan’ın o dönemki özel kalem müdürü Selma Silkin ile o dönem Yeni Şafak yazarı olan Taha Ün’ün düğününde, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da yanındayken Peker’le sohbet etmişti.

BAHÇELİ RÜŞVET İFŞALARINA KARŞI ‘SOSYAL MEDYAYA DENETİM’ ÇAĞRISI YAPTI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de dün gündeminde Sedat Peker ve açıklamaları vardı.

Merkez Yönetim Kurulu toplantısından sonra basın toplantısı düzenleyen MHP lideri, ‘‘Son gelişmeler göstermiştir ki sosyal medyanın mutlak surette denetim altına alınması şarttır. Bunun yanı sıra ahlaki ve hukuki açıdan sınırlandırılması hayat memat konusudur. Bu kapsamda 1 Ekim 2022 tarihinde, TBMM çalışmalarına başlar başlamaz hazırlığı büyük oranda tamamlanmış olan sosyal medya düzenlemesi kanunlaştırılarak gittikçe büyüyen, huzur ve güvenliğimizi artan şekilde yutan kara delik hukuki bir temele bağlanmalıdır. İnsanların özel hayatlarının siyaset malzemesi yapılması vahim bir ahlaksızlıktır. Yargısız infazların demokrasi ve hukuk ilkeleriyle bağdaşmadığı meydandadır. Sosyal medya ifşalarının peşine düşüp siyaset oluşturmaya, rant ve ikbal devşirmeye heveslenen muhalefet partilerinin acizliği, fırsatçılığı ve tükenmişliği artık örtülemeyecek kadar ileri noktadadır’’ diye konuştu.