Kırmızı bültenle arananlar kırmızı halıyla karşılandı

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 11, 2021 / 08:27

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Sedat Peker’in açıklamalarını değerlendirdi.
Sedat Peker’e yönelik operasyonun ardından başlayan videolarla ilgili Davutoğlu, Alaattin Çakıcı’nın siyasilere yönelik tehditlerini hatırlatarak, bunun münferit bir olay olmadığını söyledi.
DEVLET YENİ Mİ ÖĞRENDİ
Peker’in açıklamaları için, “Elit içi çatışmanın, iktidar içi çatışmanın çok vahim bir düze çıktığını gösteriyor” diyen Davutoğlu şöyle devam etti:
Eğer gerçekten bu bir suç örgütüyse niye daha önce herhangi bir işlem yapılmadı? Devlet yeni mi öğrendi suç örgütü lideri olduğunu? Eğer suç örgütü lideri değilse, daha önce referanduma destek için, Cumhurbaşkanlığına destek için neredeyse mitingler yaptı, Anadolu’da AK Partililer tarafından karşılandı, iktidar tarafından karşılandı. Devlet koruma verdi. Eğer bu iddialar doğruysa mutlaka bir tahkikat ve araştırma yapılmalı. Eğer doğru değilse çıkıp söylenmeli bunlar. O zaman niye suç örgütü? Kırmızı bültenle aranıyor şu anda. Daha önce neredeyse kırmızı halılarla karşılanan insanlar, Anadolu’da gittikleri yerde siyasi lider gibi karşılanan ve iktidar tarafından koruma altında olanlar” dedi.
BABACAN’DAN PEKER YORUMU
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Peker’in videolarla açıkladığı itiraflar ve AK Parti’ye de uzanan iddiaları konusunda savcıların harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
Babacan’ın değerlendirmesi şöyle:
“Bütün bu olanlar Türkiye’nin 90’ların karanlığına geri döndüğünü gösteriyor bize. Her alanda olduğu gibi. Nasıl ekonomide görüyorsak 90’lara dönüşü yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla, bu konularda da maalesef 90’ların karanlığına ülkenin geri döndüğünü görüyoruz. Burada tabii devletin hukuk uygulaması çok önemlidir. Böyle bir şeyler ortaya döküldüğü zaman yargı hemen harekete geçer normal bir ülkede. Yani re’sen yargı harekete geçer. Burada açık itiraflar var, suç tespitleri var, iddialar var.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top