KISIR DERBİNİN KAYBEDENİ KİMDİ?

KISIR DERBİNİN KAYBEDENİ KİMDİ?
Ne Galatasaray eskisi gibi ne de Fener.Uzun bir aradan sonra Muslera’sız bir derbi.Bu yıl kanaatimce Galatasaray’ın en büyük transferi Taylan, 6. dakikada meşin yuvarlağı ayağına tam oturtabilse ilk atağında takımını 1-0 önde...

Ne Galatasaray eskisi gibi ne de Fener.
Uzun bir aradan sonra Muslera’sız bir derbi.
Bu yıl kanaatimce Galatasaray’ın en büyük transferi Taylan, 6. dakikada meşin yuvarlağı ayağına tam oturtabilse ilk atağında takımını 1-0 önde başlatacaktı maça.
Kaçan golün üzgünü sarı kırmızılılar seyircisiz maçta sahaya atılan meşalenin şaşkınlığını da yaşadı. Evet bu da oldu.
Dört resmi maç dört galibiyet. Galatasaray kim ne derse desin rakiplerine, hele Fenerbahçe’ye göre daha hazır bir takım. Yeniler çabuk uyum sağlamış ve yıllardır birlikte oynuyor gibi.
Galatasaray, ilk yarı topu daha çok ayağında tuttu. Fenerbahçe topu rakibine bırakmadı, Galatasaray topu vermedi. Bunun altını çizelim. Zira Sosa’nın oyunda olduğu hayli geç anlaşılırken, Belhanda ve Arda’nın arzusu dikkatlerden kaçmadı. Fenerbahçe kontra ve hızlı çıkışlarla gol aradı.
Gökhan Gönül, Arda ve Valencia’nın kafa şutları da gol olmayınca ilkyarı golsüz bitti.
Kafa topları ile yaşanan, yaşatılan tehlikeler, oyunun havadan oynanacağının da duran toplarının da önemini gösterdi. Bu iyi niyetli bir beklenti olarak kaldı.
Galatasaray, elbette ilk yarı hücum zenginliği konusunda önceki maçlarına göre bonkör değildi ama bunda rakibinin savunmayı birlikte yapması ve önde kurması etkili oldu.
Erken gelmeyen golün ardından, maç atanın elinde olacaktı.
İkinci yarı Fenerbahçe daha arzulu çıktı. Adeta roller değişmişti.
Fatih Terim duruma 70. dakikada müdahale etti. Forveti tümüyle yeniledi Diagne, Babel ve Etebo, Arda, Falcao ve Feghouli’nin yerine oyuna girdi.
Ancak sonuç değişmedi. Son dakikalar golün atanın elinde kalacak bir maça dönüştü.
Son 7 derbinin 6’sı beraberlik ile bitmiş, birini Galatasaray kazanmış.
Maç onun hakkıydı bunun hakkıydı denmez dün gece için. Ama bu kadar hazırken sanki Galatasaray 2 puan kaybetti, Fenerbahçe bir puan kazandı denebilir.
Fenerbahçe oynadıkça gelişecek gibi duruyor, Galatasaray ise pozisyonlarını daha da zenginleştirdikçe.
İki teknik adamın risk alma konusunda tutumlu davranması skoru ilan etti. Bu kısır derbinin kaybedeni futbol oldu.