Kısıtlama kalktıktan sonra 1000 hasta geldi

Kısıtlama kalktıktan sonra 1000 hasta geldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 26 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin büyükelçilerine Türkiye’nin Kovid-19 mücadelesini anlattı: “Son bir ayda ölen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 74,6’dır. Toplam ölümlerin yüzde 93’ü...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 26 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin büyükelçilerine Türkiye’nin Kovid-19 mücadelesini anlattı: “Son bir ayda ölen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 74,6’dır. Toplam ölümlerin yüzde 93’ü 65 yaş üstü vatandaşlarımızdır. Günlük 50 binin üzerinde test yapma kapasitesine sahibiz. Şu ana kadar yaptığımız toplam test sayısı ise 2 milyon 209 bin 583’tür” diyen Koca kısıtlamaların kalkmasıyla Türkiye’ye 10 gün içinde 1000’den fazla uluslararası hasta geldiğini söyledi.
“Bugüne kadar 4 binin üzerinde solunum cihazı ihraç ettik” diyen Koca “Salgın süreci göstermiştir ki Türkiye sadece siyasi ve ekonomik alanda değil, sağlık alanında da AB’ye büyük güç katacaktır” ifadesini kullandı.
Erken tedavi protokolleri sayesinde yatan hastalardaki pnömoni gelişme oranını yüzde 60’tan yüzde 3’e düşürdüklerini açıklayan Koca, bu sayede yoğun bakıma giren hastalarda da vefat oranının yüzde 58’den yüzde 7’ye kadar düştüğünü belirtti.