‘Kısıtlamalar Ekim sonuna kadar sürecek’

‘Kısıtlamalar Ekim  sonuna kadar sürecek’
Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan sosyal mesafe ve kalabalık etkinlik yasağı önlemlerinin en az Ekim sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.Merkel, 16 eyalet temsilcisiyle bir araya gelerek,...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan sosyal mesafe ve kalabalık etkinlik yasağı önlemlerinin en az Ekim sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.


Merkel, 16 eyalet temsilcisiyle bir araya gelerek, koronavirüs önlemlerindeki gevşetmelere ilişkin uyarılarda bulundu. İkinci dalga tehlikesinin göz önünde bulunudurulduğunu belirten Merkel, sosyal mesafe kuralları ve kalabalık etkinlik yasaklarının en az Ekim ortasına kadar yürürlükte olacağını ifade etti.


Merkel, yeni vaka sayılarının düşük seviyelerde sabitlenmeye başladığını dile getirerek, “Enfeksiyon oranının sabit olmasından aslında oldukça memnunum. Yakın bir şekilde takip ediyoruz. Şu an bulaşma oranı 1’e yaın durumda, bazen biraz üstünde bazen biraz altında” şeklinde konuştu.
Salgının Alman ekonomisine olumsuz sonuçları olduğunu vurgulayan Merkel, ülke tarihinin en ağır etkisinin yaşandığını belirtti.
Almanya’da bugüne kadar tespit edilen vaka sayısı 187 bin 764 olarak kaydedildi.