Kısıtlamaları protesto eden grup Fransa’dan yola çıktı, Belçika önlem aldı

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 14, 2022 / 13:11

Fransa’nın başkenti Paris’te polisin müdahale ettiği, koronavirüs kısıtlamalarını protesto ermek amacıyla oluşturulan yüzlerce araçlık konvoy, Belçika’nın başkenti Brüksel’e hareket etti. Paris ve çevresinden 450 aracın oluşturduğu konvoya, Almanya, Hollanda ve Belçika’dan da katılım bekleniyor.

Belçika polisi, araçlı protesto gösterisini yasakladı. Eylem nedeniyle Brüksel’de dün akşam ve bugün için olağanüstüsü hal ilan edildi. Protesto nedeniyle hem Belçika federal polisi hem de Brüksel polisi, yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yasak kararı, 15 Şubat Salı günü sabah 08:00’e kadar yürürlükte kalacak. Protestoların devam etmesi halinde yasağın uzatılacağı belirtiliyor. Ghent Belediyesi de 20 Şubat Pazar gününe kadar motorlu araç konvoyunu yasakladı.

FRANSA’DAKİ PROTESTOLARDA MÜDAHALE EDİLDİ
Kanada’da kamyoncuların eyleminden ilham alan ve “Özgürlük Konvoyu” adını kullanan konvoyun Cumartesi günü Paris’te düzenlediği gösteri, polisin müdahalesi ile dağıtılmıştı. Fransa’da görevlendirilen yaklaşık 7 bin polis, yüzlerce aracın kenti abluka alma girişimine müdahale etti. Polise direnen bazı araç sahipleri gözaltına alınırken çok sayıda sürücüye de para cezası yazıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top