Kıyamet gibi...

Kıyamet gibi...
Türkiye günlerdir yangınlarla mücadele ederken, bu kez de Karadeniz sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan bölgede birçok ilde sel ve su baskınları oldu, kayıplar olduğu bildirildi.İçişleri...

Türkiye günlerdir yangınlarla mücadele ederken, bu kez de Karadeniz sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan bölgede birçok ilde sel ve su baskınları oldu, kayıplar olduğu bildirildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bartın Ulus, Kastamonu Azdavay ve Bozkurt başta olmak üzere kısmen Devrekani’de, Sinop Ayancık ve çevresindeki alanda aşırı yağışlar sebebiyle sel afeti meydana gelmiştir. Hem müdahaleler ve tahliyeler hem de arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir” dedi.
Bazı alanlarda su yüksekliğinin 3-4 metreye ulaştığını ve yağış miktarının yer yer 300 kilogramın üzerinde olduğunu belirten Soylu, “Haber alınmayan yerler mevcut” dedi. Soylu, bazı yerlerde vatandaşların suyun yüksekliği nedeniyle çatılarda beklediğini ve havadan tahliye işlemlerinin sürdüğünü açıkladı.

PAKDEMİRLİ: HES İLE İLGİLİ PROBLEM YOK
Muğla’nın Marmaris ilçesinde Koordinasyon Merkezi’nde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, felaketle ilgili konuştu. Pakdemirli, “Meteorolojik olarak baktığımızda belki 50-100 yılda yaşanmayan afetle karşı karşıyayız. HES ile ilgili problem yok” dedi.

SİNOP’TA ARAÇLAR SULARA KAPILDI

Sinop’ta önceki akşam saatlerinde aralıklarla devam eden sağanak, dün sabah şiddetini artırdı. Sinop’un Ayancık ilçesinde bulunan dere taştı, bazı mahallelerde vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Birçok araç ise sel sularına kapıldı. Türkeli ilçesinde de sel meydana geldi. Türkeli ilçe merkezinden geçen dereler taşarken birçok ev hasar gördü.

BARTIN’DA HEYELAN: 1 KAYIP

Bartın’da aşırı yağışlar ve sel nedeniyle heyelan meydana geldi, ilde bir kişi selde kayboldu. Bartın Valisi Sinan Güner, “Kumluca beldesi yakınlarında evi yıkılan bir kadın selde kayboldu, arama çalışmaları sürüyor. Bir vatandaşımız kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti” dedi. Bartın Belediyesi’nden akşam saatlerinde yapılan açıklamada, ırmak kenarlarında yaşayan vatandaşlar uyarıldı. Yenihan köyünde evlerinde mahsur kalan 20 kişi AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Karabük - Bartın yolu Bahçecik mevkiinde bir köprüde meydana gelen göçükte yaralanan 13 kişiden 8’inin tedavisine devam edildiği, Ulus İlçesi’ne bağlı 12 köye elektrik verilemediği vurgulandı.

13 YAŞINDAKİ ÇOCUK ARANIYOR

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde Özlücü köyünde oturan 13 yaşındaki Rabia Aydemir’in de sel sularına kapılarak kaybolduğu ve arama çalışması başlatıldığı belirtildi. Kastamonu’nun Küre ilçesinde iki otomobil toprak altında kaldı. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ise dere yataklarının hepsinin taştığını söyleyerek, “Tarihte böyle bir şey görmedik. Dere yataklarının hepsi taştı. İlçenin yarısı su altında kaldı. İlçede su, dere gibi akıyor mahallelerde. Şaşkınla izliyoruz” dedi. NTV canlı yayınına katılan Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık, can kaybı ile ilgili soruya “4 - 5 can kaybımız olduğu kesin” yanıtını verdi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

31 Temmuz’daki selde zarar gören Van’ın İran sınırındaki Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi’ni ziyareti sırasında Karadeniz Bölgesi’ndeki sellere de değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Karadeniz’de de bir sel felaketi oldu. Grup başkanvekilimiz ve milletvekili arkadaşlarımız orada. Oradaki vatandaşlarımız için de elimizden geleni yapacağız. Hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin. Biz bütün sorunları çözeceğiz. Tekrar geçmiş olsun diyorum” dedi.