Kızılay başkanı, barınma sorununda topu AFAD’a attı

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 25, 2023 / 10:19

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, ilk günden beri bölgeye çadır gönderdiklerini ifade ederek, “Üstünde AFAD yazan çadırların büyük bir kısmını biz dikiyoruz ama kendi kurumsal logolarını kullanıyorlar” dedi. Kınık, afetlerde barınma konusunda birinci derece sorumlunun AFAD olduğunu söyledi.
Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi, Habertürk’ten Kübra Par’a konuşan Kınık, 6 Şubat depremiyle ilgili Kızılay’a yönelik kamuoyunda dile getirilen eleştirilere yanıt verdi.


‘AFAD’A VERİYORUZ’
Abdülkadir Selvi’ye barınma konusunda birinci derece sorumlunun AFAD olduğunu belirten Kınık, gönderdikleri çadırlara logolarının konmadığını söyledi:
“Üstünde AFAD yazan çadırlar var ya, o çadırların da büyük bir kısmını AFAD’a biz dikiyoruz. AFAD hem Kızılay’dan hem de başka özel şirketlerden de çadır tedarik ediyor. Barınma sorumluluğu AFAD’da olduğu için onlara veriyoruz. İlk zamanlarda AFAD kendi logosu ile birlikte bizim logomuzu da kullanıyordu. Böylece toplumsal belleğin sahada aradığı hilalimiz de görünür oluyordu ama daha sonra sadece kendi kurumsal logolarını konumlandırmayı tercih ettiler. Deprem olduğunda destek kapasitemizin tamamını bölgeye sevk ettik.”


‘KAPASİTEYİ ARTIRMAMIZ GEREKİYOR’
Kınık, Kübra Par’a verdiği demeçlerde ise kapasite azlığını kabul etti: ”Bu afetteki yaraları sardıktan ve talepleri karşıladıktan sonra acilen Türkiye’nin tüm stoklarını doldurmamız ve kapasitesini arttırmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra, vatandaşlarımız konteyner kentlere geçince dağıtılan çadırların büyük bölümü alınıp temizlik ve bakımı yapıldıktan sonra tekrar milli afet kapasitesi olarak depolanacak.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top