Kızılay çadır almak isteyen İBB'yi AKP’li şirkete yönlendirmiş

Kızılay çadır almak isteyen İBB'yi AKP’li şirkete yönlendirmiş
Cumhuriyet yazarı gazeteci Murat Ağırel, Kızılay'ın ücretsiz olarak depremzedeye dağıtması gereken çadırları Ahbap Derneği'ne sattığı günlerde, kendisinden çadır almak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne "Çadır...

Cumhuriyet yazarı gazeteci Murat Ağırel, Kızılay'ın ücretsiz olarak depremzedeye dağıtması gereken çadırları Ahbap Derneği'ne sattığı günlerde, kendisinden çadır almak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne "Çadır yok" dediğini ve AKP’li bir ismin şirketine yönlendirdiğini açıkladı.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, depremin ilk günlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) de Kızılay'dan çadır almak istediği bilgisini paylaşarak şunları aktardı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kızılay’dan çadır almak istiyor. Kızılay AHBAP’a çadır sattığı günlerde İBB’ye 'Çadır yok' cevabı veriyor. Sonrasında ise tekrar arayıp 'Çadır var' deniyor. Ancak sonrasında tekrar 'Çadır yok' deniyor ve Tuğba Çanta adlı firmada çadır olduğu bilgisi veriliyor.

KIZILAY’DAN AKP’Lİ ŞİRKETE İHALELER
Acil çadır arayan İBB yetkilileri firma ile görüşüyorlar ve çadır alımı gerçekleşiyor. Tuğba Çanta, İBB’den 26 bin TL istiyor. İBB acil durumda soğukta olan yurttaşların barınma ihtiyacını çözmek için her yeri arıyor, bu normal. Ancak Kızılay ve Tuğba Çanta adlı firma arasındaki bu bağ normal değil. Tuğba Çanta ile Kızılay arasında nasıl bir bağ var peki? Kızılay’ın eylül-ekim aylarında yaptığı çadır ihalesini bu şirket almış. Sipariş miktarı ise inanılmaz. 60 bin+60 bin toplam 120 bin adetmiş. Hatta yetkilileri çadırların Kızılay’a tesliminde gecikmeler yaşandığını belirttiler. Firmanın yönetim kurulu başkanı Ali Gökşin. AKP Keçiören ilçe teşkilatı kurucularından. AKP Altındağ Belediyesi meclis üyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi oldu. Hatta Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan vekilliği görevinde de bulundu.”