Kızılay, depremin 4. günü paralarını nasıl değerlendireceğini planlamış!

Kızılay, depremin 4. günü paralarını nasıl değerlendireceğini planlamış!
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirime göre Kızılay, artık altın, gümüş ve borsada yatırım yapabilecek, parasını katılım bankalarında değerlendirebilecek. Cumhuriyet’ten Bora Erdin’in aktardığı haberde Kahramanmaraş...

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirime göre Kızılay, artık altın, gümüş ve borsada yatırım yapabilecek, parasını katılım bankalarında değerlendirebilecek. Cumhuriyet’ten Bora Erdin’in aktardığı haberde Kahramanmaraş depremlerinin dördüncü günü olan 9 Şubat 2023’te Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile yatırımcılarıyla paraları nerelerde değerlendireceklerine dair düzenlemelerin bilgisi paylaşıldı. 9 Şubat’ta yayımlanan “Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (KBG) güncel içtüzük tadil metni” ile Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin daha önce tüzüğünde yer alan “fon, altına, diğer kıymetli madenlere, diğer kıymetli emtialara yatırım yapamaz” maddesi tüzükten çıkarıldı.

ALTIN VE GÜMÜŞE YATIRIM
Böylece kurumun altın, gümüş yatırım araçlarına yatırım yapabilmesinin önü açıldı. Kızılay nakit parasını bundan sonra faizsiz bankalarda yani katılım bankalarında değerlendirecek.

BORSADA YATIRIM
Şirket ayrıca yatırımlarına ilişkin başka kararlar da aldı. “Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (KBG) güncel ihraç belgesi” ile Kızılay nakit yatırımların ise faizsiz bankacılık sisteminde yani katılım bankalarında tutulabileceğine dair değişiklikleri yayımladı.

TOPLANAN 115 MİLYAR LİRADAN KIZILAY’A DA VERİLECEK
Bu belgede Kızılay yatırımlarının en fazla yüzde 20’lik kısmını da Borsa İstanbul’da (BİST) değerlendirebileceği bilgisi paylaşıldı. Karardan bir hafta sonra 15 Şubat’ta “Türkiye Tek Yürek” başlığıyla düzenlenen yardım kampanyasında 115 milyar 146 milyon TL bağış toplandı. Toplanacak yardımlar, AFAD ve Kızılay’a verilecek.

Kızılay’ın Trakya deposu çadır dolu

BirGün’den İsmail Arı, Kızılay’ın Trakya deposu olduğunu duyurduğu yerin görüntülerini paylaştı. Depoda istifli çok sayıda çadır görülüyor. Gazeteci Arı’nın paylaşımı şöyle: “Depremzedeler bu soğukta günlerdir çadır bekliyor. Bu görüntüler de depremden bir hafta sonra Kızılay’ın Trakya deposunda çekildi. Depremin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen depo çadır dolu ve deprem bölgesine göndermemişler. Satmak için mi beklettiniz? @Kizilay”