Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu

Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
Türk Kızılay çatısı altında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen 5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali ödülleri sahiplerine takdim edildi. En İyi Film Ödülü;...

Türk Kızılay çatısı altında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen 5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali ödülleri sahiplerine takdim edildi. En İyi Film Ödülü; Şilili Yönetmen Katerina Harder’in Çöl Işıkları ile Kasım Ördek’in Birlikte, Yalnız filmlerine verildi.

Festivalde bu yıl ilk kez verilen Kızılay İnsani Bakış Ödülü; İranlı Perwiz Rostemi’nin Zagros’un 7 Senfonisi filmine verildi. Festivalin Onur Ödülleri; sinemanın duayenlerinden Ayla Algan’a ve Türk sinemasının yıldız oyuncusu Yusuf Sezgin’e verildi

‘Dostluk’ kavramını, sinema yoluyla yeniden okumak, düşünmek ve hayatımızdaki yansımalarını çoğaltmak niyetiyle yola çıkan Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nde ödüller Atlas 1948 Sineması’nda düzenlenen tören ile sahiplerine takdim edildi.

Ödül töreni, Kırşehir’den gelen 3 Alp grubunun konseriyle açıldı. Açılış konuşmasını yapan Festival Başkanı Faysal Soysal, “5. kez düzenlediğimiz festivalimizde bu yıl da bizleri yalnız bırakmadığınız için, teşrifleriniz için teşekkür ederiz. Dünya çatışmalar, kapitalizm ve birbirini tanımama üzerine ve yok etme üzerine şekillenmiş. Müthiş bir hırs ve yarış var. Fakirin, mazlumun ve yardıma muhtaç olanların tutunacak bir dalı yok. Sanatçılar bunların dertlerini, dünyasını evrensel sanat formlarıyla bizlere sunuyorlar” ifadelerini kullandı.