Kızılay skandalında ikinci perde: Yardımları da satmışlar

Kızılay skandalında ikinci perde: Yardımları da satmışlar
Maraş merkezli depremlerin üçüncü gününde, deposundaki çadırları depremzedelere göndermek yerine AHBAP’a satan Kızılay’a yönelik tepkiler sürerken, ortaya çıkan skandallara yenileri ekleniyor.Gazeteci Murat Ağırel Kızılay’ın...

Maraş merkezli depremlerin üçüncü gününde, deposundaki çadırları depremzedelere göndermek yerine AHBAP’a satan Kızılay’a yönelik tepkiler sürerken, ortaya çıkan skandallara yenileri ekleniyor.

Gazeteci Murat Ağırel Kızılay’ın 2019 ve 2020 yıllarında ikinci el eşyaları da sattığını yazdı. Ağırel’in Cumhuriyet’teki yazısında şu ifadeler yer aldı:

KIZILAY 2019 VE 2020 YILLARINDA İKİNCİ EL EŞYALARI DA SATMIŞ
“Kızılay başka ne satmış? Hani gönderdiğimiz ikinci el eşyalar var ya. İşte onları da satmış! Kızılay’ın 2021 faaliyet raporuna göre 2019 yılında 1 milyon 2020 yılında 759 bin ikinci el eşya satmış! Yönetim kurulu üyeliği ile birlikte 98 bin TL maaş alan genel müdür ve 76 bin TL maaş alan genel müdür yardımcılarının yönettiği Kızılay! Çok yazık, çok… “

DEPREMZEDEYE GİDEN FAZLA GİYSİ YEMENLİ ŞİRKETE SATILMIŞ
Gazeteci Bahadır Özgür ise depremzedeler için bağışlanan fazla giyisilerin Yemenli bir şirkete satıldığını yazdı. Özgür BirGün’de yer alan haberinde “Depremzedelere gönderdiğiniz ve ‘ihtiyaç fazlası’ olarak biriken giysilerin, Suudi sermayesinin ortak olduğu Yemenli bir şirkete satıldığını duymanız sizi şaşırtır mı? Ya, ‘birilerine yardım olsun’ diye her gün belediye kumbaralarına bıraktığınız giysilerin, yıllardır aynı şirkete verildiğini, onların da üçüncü dünya ülkelerine pazarladığını öğrenmeniz?” ifadelerini kullandı.

Özgür’ün haberinde deprem yardımlarının AJ International Group’a ait depoya ‘cüzi’ bir miktar ödeme karşılığı nakledildiği bilgisi yer aldı.