Kızılay’a verilen yardımlar İsmailağa yurdunda: "Bizce bu durumun bir sakıncası yok"

Kızılay’a verilen yardımlar İsmailağa yurdunda: "Bizce bu durumun bir sakıncası yok"
Yurttaşların Kızılay’a bağışladığı kıyafet ve giysilerin Fatsa’daki İsmailağa Cemaati’ne bağlı yurtta tutulduğu ortaya çıktı. Yardımların, cemaate teslim edildiğini doğrulayan Kızılay yöneticisi “Küçük yerlerde...

Yurttaşların Kızılay’a bağışladığı kıyafet ve giysilerin Fatsa’daki İsmailağa Cemaati’ne bağlı yurtta tutulduğu ortaya çıktı. Yardımların, cemaate teslim edildiğini doğrulayan Kızılay yöneticisi “Küçük yerlerde bu işler rica minnetle yürüyor genelde” açıklaması yaptı.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde depremzedeler için yurttaşların Kızılay’a bağışladığı kıyafet ve yardım kolilerinin İsmailağa Cemaati’ne bağlı Yavuz Sultan Selim Vakfı’na ait yurtta depoladığı öğrenildi.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan söz konusu yurtta Kızılay’a ait kolilerin görüntülerine ulaşan BirGün gazetesinden Onur Durmuş’un haberine göre depremzedeler için toplanan kıyafetler ve yardım kolilerinin düzensiz şekilde istiflendiği görülüyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kızılay Fatsa Şubesi Başkanı Adil Keskin, “Kızılay’a ait düğün salonu olarak kullanılan bir binamız var ancak orası kirada olduğu için orayı kullanamıyoruz. Yeni bir depoya verecek bütçemiz olmadığı için bu depoyu kullanmak zorunda kaldık. TIR ile gelen yardım malzemeleri ıslandığı için kıyafetler küflenmesin diye kutulardan çıkarıldı” dedi.

“KÜÇÜK YERLERDE RİCA MİNNETLE YÜRÜYOR”

Keskin, yardımların neden cemaat yurduna teslim edildiğine ilişkin ise, “Kızılay’ın bütçesinin bu bölgede bir depo satın almamıza yeterli olmadığı için burayı seçtik. Küçük yerlerde bu işler rica minnetle yürüyor genelde. Buranın yurt olduğunu biliyorduk ama bizce bu durumun bir sakıncası yok” ifadeleri kullanıldı.

Yavuz Sultan Selim Vakfı’na ait yurdun resmi olup olmadığı ise belirsiz. Fatsa Milli Eğitim Müdürlüğü yurdu kendilerinin denetlemediğini ifade ederken Kaymakamlık, yurtla ilgili gizlilik kararının olduğunu ve bilgi veremeyeceklerini söyledi. Kaymakamlık yetkilileri ayrıca Yavuz Selim Vakfı’na ait olan yurdun kim tarafından denetlendiği sorusunu ise yanıtsız bıraktı