Kızılay’dan Neşet Ertaş anısına film festivali

Kızılay’dan Neşet Ertaş anısına film festivali
Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu “5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali”, 22-25 Aralık’ta sinemaseverlerle buluşacak.Sepetçiler Kasrı’ndaki tanıtım toplantısına katılan Türk Kızılay...

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu “5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali”, 22-25 Aralık’ta sinemaseverlerle buluşacak.

Sepetçiler Kasrı’ndaki tanıtım toplantısına katılan Türk Kızılay Genel Başkanı ve Festival Onursal Başkanı Dr. Kerem Kınık, festivalin 5 yılda güzel bir hikayeye dönüştüğünü belirterek, “Biz bazen hayatın hızlı akışına kapılıp gidiyoruz ama siz sanatçılar, yönetmenler biraz dışarı çıkıp farklı gözle bakmayı biliyorsunuz” dedi.

Festivalde “İnsani Bakış” belgesel seçkisinde yarışan bir yapıma Türk Kızılay tarafından “Kızılay İnsani Bakış Ödülü” verilecek, bir filme de “Neşet Ertaş Dostluk Ödülü” takdim edilecek.

Jüri başkanlığını, ilk kısa metrajlı filmi “Kıyıda” ile 1998’de Cannes Film Festivali’nde yarışmalı ana bölüme seçilen, çeşitli ulusal ve uluslararası festivallere de katılarak birçok ödül alan senarist ve fotoğraf sanatçısı Ebru Ceylan yapacak.

Jüride, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un “Beyaz Gemi” romanını beyaz perdeye uyarlayan, “Şambala” filminin görüntü yönetmeni Akzholtoy Bekbolotov, Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi sinema eleştirmeni Murat Tırpan ile “Küçük Kadınlar”, “Çalıkuşu”, “Yılanların Öcü”, “Diriliş: Ertuğrul” ve “Bir Zamanlar Çukurova” dizilerinin başarılı oyuncusu Hande Sorel yer alacak.

Film gösterimleri Avrupa yakasında Atlas Sineması’nda, Anadolu yakasında ise Kadıköy Sineması’nda yapılacak. Festival etkinlikleri ise Atlas Sineması, Akademi Beyoğlu, Artizan Sanat’ta düzenlenecek.

Bu yıl yarışma kategorilerine 58 ülkeden, toplam 522 film başvurdu. “Yarışma” kategorisine 189 film, “İnsani Bakış Belgesel Yarışması” kategorisine 89, “Panaroma” kategorisine 266, “Kırk Yıllık Hatır” kategorisine ise 13 film başvuru yaptı.