Kızılhaç, “Savaş esiri” olarak kaydediyor

Kızılhaç, “Savaş esiri” olarak kaydediyor
Uluslararası Kızıl Haç Komitesi'nden (ICRC) bir ekibin, bu hafta Azovstal fabrikasındaki yüzlerce Ukraynalı “savaş esirini” kayıt altına aldığı açıklandı.Kızıl Haç'tan dün yapılan açıklamada "ICRC, tarafların talebi...

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi'nden (ICRC) bir ekibin, bu hafta Azovstal fabrikasındaki yüzlerce Ukraynalı “savaş esirini” kayıt altına aldığı açıklandı.

Kızıl Haç'tan dün yapılan açıklamada "ICRC, tarafların talebi üzerine, yaralılar da dahil olmak üzere Azovstal fabrikasından ayrılan savaşçıları kaydetmeye 17 Mayıs Salı günü başladı. Operasyon çarşamba günü devam etti ve perşembe günü de devam ediyor" denildi. ICRC, kayıt işlemi sırasında askerin adı, doğum tarihi ve en yakın akrabası gibi kişisel bilgileri içeren bir form doldurduklarını ifade etti. Yetkililer tam sayı konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ukraynalı kahramanların en kısa zamanda evlerine dönüşü için” bir esir mübadele süreci başlatma umudu dile getirildi.

Moskova'da açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise Ukraynalı askerlerin, savaş esiri mi yoksa savaş suçlusu mu sayılacağı konusundaki soruları yanıtlamadı.


28 BİN ASKER ÖLDÜRÜLDÜ
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus ordusunun son 24 saatte 200 askerini daha kaybettiği aktarıldı. Açıklamada, Rus ordusunun savaşın başından bu yana 28 bin 500 asker kaybettiği ileri sürüldü.