KKM, devleti batırma projesi

KKM, devleti batırma projesi
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ‘dövize endeksli mevduat’ uygulamasını ‘devleti batırma projesi’ olarak nitelendirdi, iş başına gelir gelmez bu kampanyaya son vereceklerini söyledi. Babacan, “20 Aralık gecesi, resmen,...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ‘dövize endeksli mevduat’ uygulamasını ‘devleti batırma projesi’ olarak nitelendirdi, iş başına gelir gelmez bu kampanyaya son vereceklerini söyledi. Babacan, “20 Aralık gecesi, resmen, devleti batırma kampanyasına başladılar. Devleti batırma kampanyasına destek vermeleri için banka çalışanlarına ve şirketlere yoğun baskılar yapıyorlar” dedi. Babacan şunları söyledi:

“Yurtdışındaki vatandaşlarımızın döviz birikimlerini de bu kampanyaya dahil etmeye çalışıyorlar. Devleti, yabancı paraya endeksli bir biçimde, daha da borçlandırmak için uğraşıyorlar. Garanti verdikleri para, devletin parası. ‘Türk Lirası’nın faizi yetmezse, üzerine doların da farkını ödeyeceğim’ diyor. Faize karşı mücadele bu mu? Bu proje, devleti batırma projesidir.”

Babacan, Erdoğan’a Türkçe dersi verilmesi gerektiğini söylerken, “Sanki enflasyon düşmüş, düşüş eğilimi var da ‘Daha düşecek’ diyor” dedi.

“Bir bakan daha gitti, yerine bir başka bakan geldi. Birini göreve getiriyor, baktı ki yeterince itaat etmiyor, hop yenisini atıyor” diyen Babacan, daha kendi kabinesinde istikrar sağlayamayan bir cumhurbaşkanının ülkede istikrarı sağlamasının mümkün olamayacağını söyledi.