KKTC Sarsıldı: Kasetle gelen istifa

KKTC Sarsıldı: Kasetle gelen istifa
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, sosyal medyaya sızdırılan müstehcen videolardan sonra siyaseti bırakma kararı aldı. Görüntülerinin yayınlanmasının ardından Saner’in, 30-31 Ekim tarihlerinde düzenlenecek...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, sosyal medyaya sızdırılan müstehcen videolardan sonra siyaseti bırakma kararı aldı. Görüntülerinin yayınlanmasının ardından Saner’in, 30-31 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kongresi’nde yeniden aday olmayacağı belirtiliyor. Başbakan Saner, 13 Ekim’de UBP, Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyonunun istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunmuştu.

Kıbrıs Gazetesi’nin haberine göre, önceki akşam saatlerinde paylaşılan bir videonun ardından Başbakan Ersan Saner siyasetten çekilme kararı aldı. KKTC basınında Saner’in 30-31 Ekim tarihlerinde düzenlenecek UBP Kongresi’nde de aday olmayarak parti başkanlığını bırakacağı iddia ediliyor. Hukuki sorunlar nedeniyle başbakanlık görevinden de izne ayrılması beklenen Saner’in yerine Nazım Çavuşoğlu ve Ünal Üstel’in vekalet etmesi bekleniyor.

VİDEONUN DOLAŞIMA SOKULMASININ SEBEBİ HALİL FALYALI MI?
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in paylaşımlarıyla gündeme gelen, KKTC’deki Türk siyasetçilerle yakın ilişkileri bulunan ve adadaki birçok kumarhanenin sahibi Halil Falyalı’nın polise teslim olmasının ardından, Sedat Peker’in basın sözcüsü olarak bilinen Emre Olur, Falyalı tarafından çekilen “kasetlerin” ellerine geçtiğini söylemişti.

Olur, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarda, Falyalı’nın yetkililere ve siyasilere şantaj yapmak için çektiği ileri sürülen video kasetlerin ellerine geçtiğini belirtmiş ve “Üç sene önce Eray Kenanoğlu yasa dışı bahis işi yüzünden vurulmuştu. Mayıs 2021 itibariyle Sn. Reis Sedat Peker’in Halil Falyalı açıklamaları geldi. Üç sene sonra ise Halil Falyalı’nın baskısıyla Sn. Reis Sedat Peker’i bu dosyaya katanlar Halil Falyalı’nın şantaj kasetlerinin Sn. Reis Sedat Peker’in eline geçeceğini hesaba katamamışlar. Allah çok büyük, hikaye devam ediyor” demişti.

SANER: ÇİRKİN BİR İTİBAR SUİKASTİNİN HEDEFİNDEYİM
Başbakan Saner de video ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dolaşıma sokulan videonun kurgulanmış olduğunu ileri süren Saner, “Çirkin bir kişilik suikastinin hedefi oldum” dedi. Yenidüzen Gazetesi’nin haberine göre Saner, “Konu sadece ben değilim. Saldırıya uğrayan ben, ailem, partim ve siyaset kurumumuzdur. Dolayısıyla hukukçularımız, yol arkadaşlarım, partililerimizle birlikte durum değerlendirmesi yapmaya devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

HALİL FALYALI KİMDİR?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, “Hayata Korkusuzca Bakanlar Ölümden Korkmazlar” başlıklı yedinci videosunda, eski Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla Halil Falyalı’yı hedef almıştı. Peker, “Tüm para transferi Kıbrıs’tan dönüyor” demişti. “Darp, adam kaçırma ve zorla alıkoyma” iddialarıyla aranan Falyalı, 15 Ekim’de KKTC Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olmuştu.