KKTC’de hükümet istifa etti

KKTC’de hükümet istifa etti
KKTC’de Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Partisi, Yeniden Doğuş Partisi koalisyon hükümeti sona erdi.Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) haberine göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu ile görüşmesinin ardından...

KKTC’de Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Partisi, Yeniden Doğuş Partisi koalisyon hükümeti sona erdi.

Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) haberine göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Sucuoğlu’nun önceki gün öğle saatlerinde kendisini ziyaret ettiğini ve Maliye Bakanı Sunat Atun’u görevden alma talebini ilettiğini söyledi.

Tatar, değerlendirme yapmak ve istişarelerde bulunmak için akşama kadar zaman istediğini ve Sucuoğlu’nun da bunu kabul ederek ayrıldığını belirtti.

Sucuoğlu’nun öğleden sonra yeniden gelerek bu kez hükümetin istifasını sunduğunu kaydeden Tatar, “Hukukçularla istişare sonucunda istifanın tek taraflı olduğu ve Cumhurbaşkanı olarak bunu uygulama durumunda olduğum sonucuna vardım” dedi.

Sucuoğlu’ndan yeni hükümet kurulana kadar başbakan ve bakanların görevlerine devam etmesini istediğini söylediğini aktaran Tatar, bir an önce yeni hükümetin göreve gelmesini temenni ettiklerini vurguladı.