“KlondIke”, Sundance’den ödülle döndü

“KlondIke”, Sundance’den ödülle döndü
Ukrayna-Türkiye yapımı “Klondike” filmi ilk gösterimini yaptığı dünya sinemasının en önemli festivallerinden Sundance Film Festivali’nden “En İyi Yönetmen” ödülü aldı.Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach’ın, ortak...

Ukrayna-Türkiye yapımı “Klondike” filmi ilk gösterimini yaptığı dünya sinemasının en önemli festivallerinden Sundance Film Festivali’nden “En İyi Yönetmen” ödülü aldı.

Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach’ın, ortak yapımcılığını Mehmet Bahadır Er’in üstlendiği film Ukrayna - Rusya sınırında yaşayan, köyü ayrılıkçı gruplar tarafından kuşatılmış olmasına rağmen evini terk etmeyi reddeden hamile bir kadının hikâyesine odaklanıyor. Film, sivil bir yolcu uçağının 17 Temmuz 2014’de Ukrayna’da düşürülmesini beyaz perdeye taşıyor. 

Bu yıl da pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen festivalde, Nikyatu Jusu’nun yönetmenliğini yaptığı “Nanny” de ABD Drama Yarışma’sında  Büyük Jüri Ödülü’nü kazandı. İzleyici Ödülü ise Cooper Raiff’in yönetmen koltuğunda oturduğu “Cha Cha Real Smooth”un oldu.