‘Kobani’ atışması

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 7, 2020 / 09:57

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Kobani soruşturması” kapsamında siyasi komplo hazırlandığını belirterek, “Bu operasyon dosyası bizzat Saray’da hazırlanmıştır” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Grup Toplantısı’nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Buldan, HDP’ye dönük baskılara değinerek başladığı konuşmasında, “Ne iktidarın siyasi komploları ne de faşizmin HDP’nin sesini kesmeyecek. Yarımız cezaevinde de olsak, HDP içeride ve dışarıda faşizmin karşısında tek vücut olmaya, halklarla, demokrasiden ve barıştan yana olan herkesle kenetlenmeye, özgürlük ve demokrasi umudunu dimdik ayakta tutmaya devam edecektir” dedi. Buldan, operasyonu “AKP-MHP ortaklığıyla kurulan siyasi komplo” olarak tanımladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “35 il, 68 ilçemizde halkı sokağa döken, 53 kişinin ölümüne neden olan bölücü alçaklara en ağır ceza verilmelidir.” dedi.
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Bahçeli, “Kobani bahanesiyle Türkiye’yi yakıp yıkanlara talimat Kandil’den verilmişti. CHP’nin övdüğü, İP’in değer verdiği terörist Demirtaş bu olayların bir numaralı sorumlusudur. Hiç kimse demokrasi, insan hakları ve özgürlük paravanının ardına saklanmasın” dedi.
Bahçeli açıklamasının devamında ”Hainleri, destekçilerini, Türkiye’yi bölme ve işgal planı yapan, bunu da piyonlarına talimatlandıran müstevlileri gizleyecek hiçbir kamuflaj, hiçbir maske yoktur, aransa da bulunamayacaktır.” diyen Bahçeli, “Geçmişte Kobani’ye selam yollayan, dahası Serok olarak anılan eski başbakan yalanı dolanı bıraksın da hezimetlerini, PKK/YPG’ye zeytin dalı uzatan karanlık ilişki ağlarını açıklasın. Yüreği varsa Türkiye’nin nasıl bir tuzağın içine çekildiğini, buna da hangi vicdanla duyarsız kaldığını itiraf etsin. 6-8 Ekim isyan projesinin içinde veya dışında, kıyısında veya köşesinde kimin adı geçiyorsa, kimlerin parmak izleri bulunuyorsa bunların yakasından tutulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

HDP’ye yönelik Kobani soruşturmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Neden 6 yıl beklediniz? Acaba biz Millet İttifakı’nı nasıl dağıtırız hainliğinin peşindeler” dedi. Kılıçdaroğlu, “Halkın iradesini bir kenara bırakarak kayyum atıyorsanız o ülkede demokrasi yoktur” diyerek kayyımlara da tepki gösterdi.
‘ADALETSİZLİĞE SESİNİZİ YÜKSELTECEKSİNİZ’
HDP’ye yönelik 6 yıl sonra başlatılan “Kobani soruşturması” kapsamındaki operasyona ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Sayın Davutoğlu istifa ettirildiğinde de aynı açıklamayı yaptık. Bir yerde adaletsizlik varsa adaletin standardı olmaz. Adaletsizlik kime karşı yapılmışsa sesinizi ona karşı yükselteceksiniz. Demokrasiler çifte standardı kabul etmez. Diyorlar ki, gözaltına alınanlar HDP’liler ya da başka partiden… Bir haksızlık varsa ve siz ona itiraz etmiyorsanız burada adaletsizlik var demiyorsanız o zaman haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top