Koç Holding ilk çeyrekte kârını yüzde 345 artırdı

Koç Holding ilk çeyrekte kârını yüzde 345 artırdı
Koç Holding, 2020’nın ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 39,4 milyar lira gelir elde ederken, 3,5 milyar lira ana ortaklık payı net dönem kârı açıkladı. Holding’in ilk çeyrekteki net kârı, bir önceki yılın aynı dönemine...

Koç Holding, 2020’nın ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 39,4 milyar lira gelir elde ederken, 3,5 milyar lira ana ortaklık payı net dönem kârı açıkladı. Holding’in ilk çeyrekteki net kârı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 345 oranında yükselmiş oldu. Net dönem kârının 3,4 milyar TL’lik kısmı bir defaya mahsus işlemlerden elde edildi.
Salgının etkilerini ikinci çeyrekte daha net olarak göreceklerini belirten Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu şunları söyledi: “Sektörler bazında baktığımızda, 2020 yılına güçlü bir şekilde başlayan otomotiv sanayiinde üretim, salgının küresel tedarik zincirine olan etkisi ve yurt dışı talebindeki düşüş nedeniyle Mart ayı sonundan başlayarak Nisan ayı boyunca geçici olarak durdu. Diğer yandan genel ticari faaliyetlerin iç ve dış piyasalarda aksaması ve salgının akaryakıt talebi üzerindeki etkileri enerji sektöründe de hissedildi. Bu dönem özellikle Koç Topluluğu olarak likidite ve borçlanma kriterleri konusundaki tavizsiz duruşumuzun, ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha gösterdi. Normalleşme süreci için de tüm planlamalarımızı tamamlamış durumdayız.”