Koç Holding işe alımda yapay zekâ kullanacak

Koç Holding işe alımda yapay zekâ kullanacak
Koç Holding, işe alım süreçlerinde kendi tasarladığı yapay zekâ teknolojisini kullanacak. Yapay zekâ öncelikli olarak, Koç topluluğunun kurumsal kariyer platformu Koç Kariyerim’de devreye alınıyor. Yılda 3 milyondan fazla...

Koç Holding, işe alım süreçlerinde kendi tasarladığı yapay zekâ teknolojisini kullanacak. Yapay zekâ öncelikli olarak, Koç topluluğunun kurumsal kariyer platformu Koç Kariyerim’de devreye alınıyor. Yılda 3 milyondan fazla başvuru alan Koç topluluğunda, bu yazılım sayesinde önemli bir kaynak tasarrufu sağlanması da hedefleniyor.

Koç Kariyerim kullanıcıları, özgeçmişlerini sisteme yükleyerek otomatik olarak profillerini oluşturabilecek. İşlenen veriler, kişinin yeteneğine uygun bir pozisyon açıldığında başvuru yapılmasına gerek kalmadan eşleştirilecek. Milyonlarca aday arasında nitelikli adayların gözden kaçmasına engel olunacak, işe alım sürecinde de eşitlikçi bir yapı sunulacak.

AKKOL: ÖNEMLİ KAYNAK TASARRUFU SAĞLAYACAK
Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanı Özgür Burak Akkol, çalışma pratiklerini çağın gereksinimlerine göre geliştirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Yakın zamanda tüm Koç topluluğu şirketlerinin iş fırsatlarını Koç Kariyerim çatısı altında toplamıştık. Bu platform sayesinde adaylar, topluluğumuz genelindeki tüm iş ilanlarına erişebiliyor, çalışma arkadaşlarımız da rotasyon fırsatlarına tek bir yerden ulaşabiliyor. Koç Kariyerim üzerinden devreye aldığımız ve çalışma arkadaşlarımızın kodladığı yapay zekâ teknolojisinin hem önemli bir kaynak tasarrufu sağlayacağına hem de doğru yetenekleri topluluğumuza kazandırmada faydalı olacağına inanıyorum.”