Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, ‘Anadolu Buluşmaları’nda konuştu

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, ‘Anadolu Buluşmaları’nda konuştu
‘Cumhuriyet değerlerine sarılarak ikinci asra emin adımlarla ilerliyoruz’Koç Topluluğu’nun yurt içindeki ve yurt dışındaki bayileri ve yetkili servisleri ile fikir alışverişinde bulunmak üzere düzenlediği geleneksel Anadolu...

‘Cumhuriyet değerlerine sarılarak ikinci asra emin adımlarla ilerliyoruz’

Koç Topluluğu’nun yurt içindeki ve yurt dışındaki bayileri ve yetkili servisleri ile fikir alışverişinde bulunmak üzere düzenlediği geleneksel Anadolu Buluşmaları’nın 30’uncusu gerçekleştirildi. 10 bini aşkın iş ortağını dijital ortamda bir araya getiren etkinliğe Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Koç Holding grup başkanları katıldı.

Koç Holding Ekonomik Araştırmalar Koordinatörü Ahmet Çimenoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği oturumda ise Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refet Gürkaynak ile Kamuoyu Araştırmacısı ve Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu ekonomi ve politika gündemini değerlendirdi.

DEMOKRASİ VARSA HEPİMİZ VARIZ…

Koç Holding’in Nakkaştepe’deki merkezinden gerçekleşen canlı yayında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, holdingin kurucusu olan dedesi merhum Vehbi Koç’u anarak konuşmasına başladı. Ömer Koç, Koç Topluluğu’nun Vehbi Koç tarafından neredeyse Cumhuriyet ile eşzamanlı kurulduğunu söyledi, “Koç Topluluğu, dört sene sonra ülkemizin az sayıdaki asırlık kurumlarından birisi olacak. Bir asır boyunca, Vehbi Bey’in ‘Ülkem varsa ben de varım, demokrasi varsa hepimiz varız’ ilkesi doğrultusunda, memleketimizin ekonomik ve toplumsal gelişimine öncülük etmeyi vazife bildik” dedi. Ömer Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçmişimizin verdiği özgüvenle, sürekli geliştirdiğimiz kurumsal yeteneklerimizle ve hepsinden önemlisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı Cumhuriyet değerlerine sarılarak, ülkemizin ve topluluğumuzun daha da parlak olacağına inandığım ikinci asrına emin adımlarla ilerliyoruz. Koç Topluluğu olarak tüm belirsizlikler içerisinde risklerimizi basiretle yönetirken, sağlam ve iddialı bir gelecek vizyonuyla uzun dönemli hedeflerimize odaklanıyoruz.”  

ÇAKIROĞLU: GELECEĞE İNANIYORUZ

Anadolu Buluşmaları’nda Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da konuşmasında şunları söyledi:

“İçinden geçilen tüm zorluklara rağmen; Koç Topluluğu olarak ülkemizin geleceğine güveniyor ve uzun vadeli perspektifle yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Şartlar ne olursa olsun; faaliyette bulunduğumuz tüm sektörlerde işlerimizi büyütmeye ve yeni ürünlere yatırım yapmaya kararlılıkla devam ediyoruz. Bu noktada özellikle altını çizmek isterim ki; teknolojik imkânlar ne kadar gelişirse gelişsin; sizlerin müşterilerimizle kurduğunuz benzersiz ilişki; topluluğumuzun rekabetçi gücü olmaya devam edecek.”

KOÇ TOPLULUĞU VERİLERİ

  • Son 5 yılda 9,4 milyar dolar yatırım yapıldı.
  • Kombine gelirler, Türkiye milli gelirinin yüzde 8'ine eşdeğer.
  • Koç şirketleri Türkiye ihracatının yüzde 7'sini gerçekleştiriyor.
  • Ciro büyüklüğüne göre en büyük 10 şirketin 4’ü, en çok ihracat yapan ilk 10 şirketin 3’ü Koç Topluluğu’ndan.
  • Son 10 yılda, vergi gelirlerinin yüzde 7,5’ini Koç Topluluğu ödedi.
  • Borsada halka açık şirketlerin piyasa değeri, toplam piyasa değerinin yüzde 21’i.
  • Fortune Global 500’de Türkiye’den tek şirket Koç Topluluğu.

ÖMER KOÇ’TAN BELİRSİZLİK UYARISI: MASRAFLARA DİKKAT, ELZEM OLMAYAN HARCAMALARI ERTELEYİN

Konuşmasında küresel ve ulusal ölçekteki ekonomik ve politik gelişmelere de dikkat çeken Ömer M. Koç, “Tüm işlerimizde son derece hesaplı olmamız ve basiretle davranmamız gereken bir dönemde bulunduğumuzu vurgulamak istiyorum. Masraflarınıza dikkat etmenizi, çok elzem olmayan harcamalarınızı ertelemenizi ve nakit akışlarınızı yakından takip etmenizi bilhassa rica ederim. İçeride ve dışarıda ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri artık açıkça hissedilen belirsizlikler süreci maalesef yakın zamanda sona ermeyecek” dedi.