Koca, ağzındaki baklayı çıkardı

Koca, ağzındaki baklayı çıkardı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu; yarından itibaren 18 yaş ve üzeri vatandaşlara aşı randevusu verileceğini açıkladı. Koca’nın korona kayıplarıyla ilgili sözleri ise ‘verilerdeki şüphe’yi itiraf gibiydi: “Salgın...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu; yarından itibaren 18 yaş ve üzeri vatandaşlara aşı randevusu verileceğini açıkladı. Koca’nın korona kayıplarıyla ilgili sözleri ise ‘verilerdeki şüphe’yi itiraf gibiydi: “Salgın sebebiyle 50 bine yakın vatandaş hayatını kaybetti. Dolaylı nedenlerle en az bir bu kadar daha vatandaşımızı kaybettik…”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “55 milyona yakın vatandaşımızın en az yüzde 70’ini Kurban Bayramı’na kadar en az bir doz aşılanmış olmasını sağlamak istiyoruz” dedi.
58.5 MİLYON AŞI GELDİ
Koca, aşı tedarikinde bir sorun olmadığını belirtirken, bugüne kadar 24,5 milyon doz BioNTech, 34 milyon doz Sinovac aşısının geldiğini aktardı.
Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Koca, “Salgınla karşılaşmadan önlemler aldık, salgından toplumumuzu korumak için tedbirler aldık ve şimdi de aşıyla salgından kurtulmanın eşiğindeyiz” dedi. Salgın sebebiyle 50 bine yakın vatandaşın hayatını kaybettiğini söyleyen Koca, “Dolaylı nedenlerle en az bir bu kadar daha vatandaşımızı kaybettik” diyerek ölüm verileriyle ilgili tablonun aslında ne kadar vahim olduğunu ortaya koydu.

Delta Türkiye’de Delta Plus henüz yok

Delta Plus varyantının henüz Türkiye’de tespit edilmediğini aktaran Koca, “Delta varyantıyla ilgili şu ana kadar sekansı yapılmış olan, adı konan 134 vakamız oldu. Yoğunluklu olarak da İstanbul’da görüldü. İstanbul’da 82 vaka, Düzce’de 18, Van’da 8, Ankara’da 4, İzmir’de 3, diğer illerimizde 1-2 olmak üzere toplam 16 ilimizde görüldü” dedi.

Sağlık çalışanlarının istifa yasağı kalkıyor

Türkiye’de Koronavirüs’le mücadele kapsamında sağlık personelinin istifa, emeklilik ve izin taleplerine sınırlama getirilmişti. Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görevli hiçbir personelin salgın döneminde görevinden çekilme (istifa) talebi her ne sebeple olursa olsun kabul edilmeyeceği bildirilmişti. Sağlık çalışanlarına uygulanan istifa yasağı, 1 Temmuz itibarıyla kaldırılacak.