Koca gözden düştü

Koca gözden düştü
Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan çalışmaya göre, hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hem de verilere güven azaldı.Türkiye’de ilk vaka ve ölümü kendisi ekran karşısına geçerek açıklayan...

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan çalışmaya göre, hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hem de verilere güven azaldı.
Türkiye’de ilk vaka ve ölümü kendisi ekran karşısına geçerek açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayıları ve sağlık sistemindeki sorunların gün yüzüne çıkmasının ardından oluşturduğu güveni kaybetmeye başladı.
‘Bidebunuizle’ Youtube kanalında Yavuz Oğhan’a konuşan Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sarı’nın aktardığı veriler de bu durumu gözler önüne serdi. Verileri ilk kez paylaşan Sarı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın siyasi performansının yüzde 71’den, 58’e gerilediğini ve Bakan Koca’nın 15 puan kaybettiğini belirtti. Yine Konsensus Araştırma’nın Mayıs ayında açıkladığı verilere göre, Bakan Koca’nın performansı beğenilen liderler arasında yüzde 48 ile birinci sıraya yerleşmişti. İkinci sırada ise yüzde 47.8 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan bulunuyordu.
VERİLERE GÜVEN DE AZALDI
Bir diğer çarpıcı oran ise koronavirüs verilerine güven. Murat Sarı’nın paylaştığı verilere göre, şu an ‘Koronavirüs verilerine inanıyor musunuz?’ sorusuna yalnızca yüzde 32 ‘İnanıyorum’ yanıtını verdi. Bu oran bir önceki ay yüzde 63 seviyelerindeydi.