Köle tüccarının heykelini devirdiler

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 8, 2020 / 06:59

Floyd cinayetine öfke dinmiyor. İngiltere’de ırkçılık karşıtı protestoda köle tüccarı Edward Colston’ın heykeli yıkıldı. Göstericiler polisin Floyd’a yaptığına atfen heykelin boynuna dizleriyle bastırıp sonra heykeli nehre attılar.

ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolar İngiltere’de de devam ediyor. Bristol kentindeki gösteride köle tüccarı Edward Colston’ın heykeli yıkıldı. Protestocular, ABD’de polisin öldürmeden önce George Foyd’a yaptığına atfen yere indirdikleri heykelin boynuna dizleriyle bastırdılar.
ABD’YE KÖLE GÖTÜRMÜŞTÜ
Colston, 1672-1689 yılları arasında 80 bin Afrikalı erkek, kadın ve çocuğun Amerika’ya köle olarak götürmüştü. Kurduğu Royal African Company ile köle ticaretinde tekelleşen Colston’ın o dönemde yaptığı köle ticaretiyle elde ettiğine inanılıyor. 6-8 hafta süren yolculuklarda köle yapılmak için Amerika’ya götürülen siyahlardan binlercesinin hastalık, cinayet ve işkenceyle öldüğü belirtiliyor. İsmi hâlâ Bristol kentindeki sokak ve binalara verilmiş durumda.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top