Erdoğan göçmen meselesinde başa döndü: Şimdi de hicret

Erdoğan göçmen meselesinde başa döndü: Şimdi de hicret
Martta sığınmacılara arka çıkan, nisanda 1 milyon Suriyelinin, briket evler yapılarak ülkelerine gönderileceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez farklı bir yaklaşım ortaya koydu, Türkiye’nin kapılarının mültecilere...

Martta sığınmacılara arka çıkan, nisanda 1 milyon Suriyelinin, briket evler yapılarak ülkelerine gönderileceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez farklı bir yaklaşım ortaya koydu, Türkiye’nin kapılarının mültecilere her zaman açık olduğunu söyledi. Erdoğan göçü “hicret” diye nitelendirdi ve sadece Suriyelilerle sınırlı tutmadı, Afganistan’dan, Irak’tan, İran’dan gelenleri de bu kapsama dahil etti, “Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, ama Irak, İran fark etmiyor, biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmasında son dönemde tartışma konusu olan göç politikalarına dair açıklama yaptı. Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada, “Geri dönüşler için gerekli zemini hazırlamanın gayreti içerisinde olacağız” demişti

Türkiye’nin kapılarının mültecilere her zaman açık olduğunu ifade eden Erdoğan, “Onları katillerin kucağına atmayacağız. Yardımseverliğimizi her zaman nasıl yapıyorsak öyle devam edeceğiz. Suriye’den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler ama biz onları asla bu topraklardan kovmadık ve kovmayacağız. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Bizim kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin eline, kucağına atmayacağız” dedi.

KARDEŞLERİMİZİ GÖNDERMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından da konuyla ilgili açıklamalarına devam etti:
“Mültecileri Suriye’ye göndereceğiz diyor. Bunları yapamayacaksınız, bunları yapmaya hiç kimsenin de gücü yetmez. Bay Kemal, 3 milyon 700 bin Suriyeli kardeşimizdir, biz onlara sahip çıkacağız. Bay Kemal senin ortakların varsın PKK mensubu olsun. Sen onlarla beraber Ankara’dan İstanbul’a yürümeye devam et. Ama biz bu kardeşlerimizle ensar kültürü içinde yolumuza devam edeceğiz. Asla taviz de vermeyeceğiz.”

SURİYELİ SAYISI MAKUL SAYILARA GERİLEYECEK
Erdoğan 1 milyon Suriyelinin gönüllü geri dönüşü için ise şu ifadeleri kullandı:
“Gönüllü dönüşler için gereken imkanları sağladıkça ülkemizdeki Suriyeli sayısının makul sayılara gerileyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Kurumlarımızın çalışmaları, bu geri dönüş için 1 milyondan çok daha fazla sığınmacının gönüllü olduğunu göstermektedir.”