Komşudan göz yaşartan mesaj

Komşudan göz yaşartan mesaj
Maraş depremlerinin ardından Yunanistan’dan gelen bir yardım kolisinden çıkan, Aliferi imzası taşıyan mektuptaki mesaj okuyanların gözlerini yaşarttı.Karar’ın haberine göre, depremlerinden sonra Türkiye’ye dünyanın pek...

Maraş depremlerinin ardından Yunanistan’dan gelen bir yardım kolisinden çıkan, Aliferi imzası taşıyan mektuptaki mesaj okuyanların gözlerini yaşarttı.

Karar’ın haberine göre, depremlerinden sonra Türkiye’ye dünyanın pek çok ülkesinden yaraları sarmak için yardım seferberliği düzenlendi. Koliler hazırlandı, kamyon veya uçaklarla yola çıktı. Yunanistan’dan gelen bir kolideki not ise duygulandırdı. Bir yardım görevlisinin, “Yunanistan’dan gelen yardım kolisinden çıkana bakın” notuyla paylaştığı mektupta bir de resim çizildiği görüldü. Mavi yeşil renklere boyanan dünya üzerindeki iki çocuğun havaya bıraktığı balona Türkiye ve Yunanistan bayrakları çizilerek kardeşlik vurgusu yapıldı.



HARİKA İNSANLARSINIZ
Bozuk bir Türkçe ile yazılan ve “İleti Yunanistan’dan” başlığı kullanılan notta şunlar kaydedildi:
“Türkçe yazmayı bilmiyorum ama deneyeceğim çünkü sana anlatmak istiyorum. Ne harika insanlarsiniz, hepiniz çok güçlüsünüz ve umarım her şey yolunda gider ve mutlusunuzdur ve size daha iyi bir gelecek için tekrar sevgi ve umut gönderiyoruz. Yazim yanlısım varsa affola. AGNI’den Aliferi.”