KOMŞULARA AŞURE DAĞITAN TEYZE POZİTİF ÇIKTI

KOMŞULARA AŞURE DAĞITAN TEYZE POZİTİF ÇIKTI
Hepsine gidip çay da içtim dediİstanbul’daki vakalarda yaşanan ciddi artışın ardından gözler filyasyon ekiplerine çevrildi. Kadıköy İlçe Sağlık Müdürü Neslihan Uyar, vaka sayılarındaki hızlı artışın yüzde yetmişinin...

Hepsine gidip çay da içtim dedi

İstanbul’daki vakalarda yaşanan ciddi artışın ardından gözler filyasyon ekiplerine çevrildi. Kadıköy İlçe Sağlık Müdürü Neslihan Uyar, vaka sayılarındaki hızlı artışın yüzde yetmişinin aile içi bulaşlardan kaynaklandığını vurguladı. Uyar, bunun nedeninin insanların dışardaki mekanları tehlike bulması ve ev gezmelerini tercih etmesi olduğunu söyledi.

‘KURALLAR İHLAL EDİLİYOR’

Aile içi görüşmelerde maske ve mesafe kurallarının tamamen ihlal edildiğini vurgulayan Dr. Uyar,  “Mesela bizim temaslı filyasyonunda yaşadığınız ilginç bir olay var. Sisteme pozitif vaka olarak düşen bir teyze, ‘Aşure yaptım, apartmana dağıttım’ dedi. Teyze dağıtırken masken var mıydı diye sorduğumuzda ‘Hepsine girip çay da içtim’ diye yanıtladı. Apartmandakilere test yaptığımızda bir sürü pozitif vakamız oldu. Teyzemiz iyi niyetliydi ama yaklaşık 18 kişiyi izolasyona almak zorunda kaldık” dedi.