“Komünist Osman” izleyici ile buluşuyor

“Komünist Osman” izleyici ile buluşuyor
Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla yerel yönetim devrimi yapan Osman Özgüven’in sıra dışı yaşamı belgesel oldu. “Komünist Osman” belgeselin galası, 25 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de İzmir’de yapılacak. Ahmed Adnan...

Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla yerel yönetim devrimi yapan Osman Özgüven’in sıra dışı yaşamı belgesel oldu. “Komünist Osman” belgeselin galası, 25 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de İzmir’de yapılacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki etkinlik ücretsiz yapılacak. Belgeselin anlatıcıları arasında Osman Özgüven’in ailesi, mesai arkadaşları, sendikacılar, çevreciler, işçiler, gazeteciler, yazarlar, hukukçular, bilim insanları, Midilli’deki Yunan dostları siyasetçiler Murat Karayalçın, Kemal Anadol, Özgür Özel, Atila Sertel, Mustafa Moroğlu, Yaşar Seyman, Hakkı Ülkü, Yüksel Çakmur, Aziz Kocaoğlu, Tunç Soyer ve onu yakından tanıyan sanatçılar Genco Erkal, Zülfü Livaneli, Suavi, Rutkay Aziz, Cahit Berkay, Orhan Aydın da bulunuyor.

1984 – 1994 ve 2004 – 2013 yılları arasında dört dönem Dikili Belediye başkanlığı yapan ve Türkiye’nin bir dönemine damgasını vuran siyasi aktörlerden Osman Özgüven, önemli bir siyasi aktör haline geldi.



EKMEK VE SUYU BEDAVA YAPAN BAŞKAN
Türkiye onu, “halka bedava su ve ekmek dağıtan belediye başkanı” olarak tanıdı. Tarih 1984’ü gösteriyordu. 12 Eylül Darbesi’nin üstünden dört yıl geçmişti. İzmir’in kıyı ilçesi Dikili darbeye dek Adalet Partili (AP) belediyelerce yönetilmiş, sağ eğilimin baskın olduğu bir beldeydi. 12 Eylül cuntasının kaymakam ve aynı zamanda belediye başkanı olarak ‘atadığı’ Ayhan Koç’un dört yıl süren yönetimi, bu küçük ilçeyi pek çok açıdan değiştirdi. Osman Özgüven’in başkanlığı sadece ilçede değil, Türkiye’de yankı uyandıracak uygulamalarla dolu bir dönemin başlangıcı oldu.